Datum: zondag 26 februari 2023, 16:03 - Auteur: Redactie

WDS ’19 lijdt minimaal verlies op het gras van Gesta

WDS ’19 maakt een pas op de plaats in 4C. De hoogvliegers uit de Haagse Beemden leden een nipte nederlaag tegen Gesta zondagmiddag.

Ondanks een slechte start waar Gesta binnen tien seconden op een voorsprong had kunnen komen, was het daarna WDS dat het initiatief nam in Galder. Op een hobbelig en hard veld werd meer dan normaal de lange bal gespeeld om zo het projectiel uit het centrum te houden. Met twee grote kansen voor Bart van Eekelen, een voor Abdul Avci en een voor Levi van Beckhoven had WDS eigenlijk met een voorsprong de rust in moeten gaan. De bloedeloze 0-0 was echter de ruststand.

De tweede helft was het weer WDS dat druk vooruit gaf. De ene kans nog groter dan de andere. En dan de 53ste minuut. De linksbuiten van Gesta probeert een voorzet te geven. De bal wordt met de punt van de voet van Thom Flikweert van richting veranderd. De wind pakte de bal en die viel binnenkant paal binnen. Ook daarna was WDS heer en meester. Niet alleen optisch een veldoverwicht, ook in kansen. Van Eekelen tot twee keer toe geen positief resultaat. Even later was het de ingevallen Richel Nicia die de bal inkopte en de man van de wedstrijd, de keeper van Gesta, leek de bal achter de lijn uit zijn doel te slaan. Onmogelijk voor de scheidsrechter om te zien, zuur voor de Blauwen.

Even later een kans voor Van Beckhoven. Het was wederom Abdul Avci die de bal panklaar legde. De aanname was geweldig, maar zijn inzet belandde tegen de paal. En Gesta? Die kregen ook een aantal grote kansen in de laatste fase van de wedstrijd. Zo moesten Jisk Flikweert en Dinh Vo de bal van de lijn redden en was er nog een bal op de paal en een redding van keeper Nick Verhagen, maar het stond in geen verhouding tot de grote kansen die WDS kreeg.

“We zijn hier ziek van. Tactisch hebben die gasten een hele goede eerste helft gespeeld. Voetballend en qua kansen creëren een hele sterke tweede helft. Maar als je zelf niet scoort…”, baalt coach Martijn van Wanrooy na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. “Dat is die voetbalwet, hè. We hadden goede zaken kunnen doen vandaag, dus dit is echt zuur.”

Gesta – WDS ’19 1-0 (0-0)