Datum: zondag 26 september 2021, 18:01 - Auteur: Redactie

Twee WDS ’19-pingels houden DIA van de overwinning af

DIA nam voor eigen publiek twee keer de leiding, maar won de derby tegen mede-vierdeklasser WDS niet. Twee strafschoppen waren daar debet aan zondagmiddag tijdens de seizoensouverture.

De eerste helft op sportpark de Gouwen was meer voor DIA, de tweede helft weer iets meer voor WDS. De twee discutabele strafschoppen waren de meest besproken momenten op de goals na. DIA startte de wedstrijd door hoog druk te spelen en WDS niet zijn spel
te laten komen. De eerste twintig minuten hadden de bezoekers voetballend weinig in te brengen. Na de verdiende 1-0 van Sander Theunis kregen de gasten wel een hele grote kans via Richel Nicia, die oog in oog met de vijandelijke keeper de bal naast schoot.

Tussendoor hield de nieuwe goalie van WDS, Pim Joosen, de Bredanaars in de wedstrijd met een paar goede reddingen. Zoals wel vaker in de voorbereiding kwamen WDS goed de kleedkamer uit. Dat resulteerde na 7 minuten in de tweede helft in en een penalty toen Danisho Siner in aanraking kwam met de DIA-goalie. Abdul Avci schoot de bal onberispelijk binnen: 1-1. Tijdens de laatste tien minuten stond het spel op zijn kop. Het begon bij een vermeende buitenspelgoal van Collin Schilperoord, waarbij de scheidsrechter de WDS-grensrechter liet staan. Vervolgens staakte hij kort de wedstrijd door de protesten die ontstonden van daaruit.

In de derde minuut van de blessuretijd zag de scheidsrechter een handsbal aan de kant van DIA en legde de bal opnieuw
op de stip. Abdul Avci schoot de bal wederom onhoudbaar binnen. Een sensationale pot voetbal, waar de emoties hoog opliepen af en toe. Zo kreeg Sander Kusters in de slotfase de rode kaart te zijn namens de equipe uit Teteringen, terwijl Ronald Pluijm namens de ploeg uit de Haagse Beemden ook moest inrukken met een rode kaart. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide coaches.

“Ik ben blij met de strijd die we geleverd hebben. We hebben een aantal spelers die last hebben van pijntjes en vandaag misten we Bayram Avci en Aadil Shah door hamstringblessures. In mijn optiek was het een terecht gelijkspel, al zal DIA daar anders over denken gezien de late strafschoppen die wij kregen”, aldus Martijn van Wanrooij namens het uitkamp. “Wij hebben te weinig gekregen”, pareerde Erik van Rooij namens de Bredase dorpelingen. “Zeker na twee dubieuze strafschoppen tegen. Uiteindelijk moesten we zelf meer brengen om de kansen af te maken die we kregen.” Hoe dan ook, voetbal is back!

DIA – WDS ’19 2-2 (1-0)
1-0 Sander Theunis, 1-1 Abdul Avci (pen.), 2-1 Collin Schilperoord, 2-2 Abdul Avci (pen.).