Datum: zondag 3 februari 2019, 18:36 - Auteur: Redactie

WDS ’19 veegt DIA hard van de mat in ‘het Paradijs’

Sportpark Paradijs voelde zondagmiddag daadwerkelijk aan als een paradijs voor WDS ’19. De derby tegen DIA in 4C werd namelijk op overtuigende wijze gewonnen.

Voorheen waren duels tussen WDS en DIA die om promotie naar de derde klasse. Anno 2019 is het een duel der middenmoters, alhoewel WDS door de uitslag van zondag wel zijn vizier naar boven heeft gericht. Dat kwam mede door een briljante fase van de kleine Gino Mac Nack. Hij was groots in zijn daden: de 1-0 was van zijn makelij en toen Kjell Hellemons de bezoekers uit Teteringen de bordjes in evenwicht liet hangen, sloeg hij weer toe: 2-1.

Daarna was het gedaan met de Bredase dorpelingen. Bayram Avci maakte er 3-1 van. En hoe. De spits kapte zich tussen drie verdedigers vrij en draaide tot hij een opening zag. Van buiten het strafschopgebied vuurde hij raak met zijn linker: klasse. Zijn broertjes Abdul Avci kon natuurlijk niet achterblijven en prikte ook raak. Het slotakkoord was voor Bayram Avci, die DIA daarmee met een nog pijnlijker gevoel huiswaarts stuurde.

“We zijn niet echt in de problemen gekomen”, aldus een trotse WDS-captain Kevin Keehnen na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. DIA-coach Martijn Malinka was uiteraard somber. “WDS is sowieso kwalitatief beter dan wij, maar wat wij qua instelling hebben laten zien is dramatisch en moet beter.” WDS speelt volgende week de Haagse Beemden-derby tegen Boeimeer, DIA ontvangt dan SC Hoge Vucht voor ook een stadsderby.

WDS ’19 – DIA 5-1 (3-1)
1-0 Gino Mac Nack, 1-1 Kjell Hellemons, 2-1 Gino Mac Nack, 3-1 Bayram Avci, 4-1 Abdul Avci, 5-1 Bayram Avci.

46 Shares