Datum: vrijdag 1 februari 2019, 07:31 - Auteur: Mica de Montigny

Wij hebben financiële steun nodig en U kunt ons helpen

Dit artikel typ ik voor de trouwe volgers, fans en bezoekers van Voetbalinbreda.nl. Afgelopen zomer was een mijlpaal voor ons. We vierden ons zeven-jarig bestaan, lieten een nieuwe website bouwen en namen een talentvolle journalist aan. Met een team van vijf man bedienen we dag in dag uit duizenden mensen met allerlei nieuws.

Nooit, in bijna acht jaar tijd, heb ik om hulp willen vragen. Hulp van onze trouwe bezoekers. Maar helaas ontkom ook ik er niet aan. Om even duidelijk te maken: wij zijn geen krant, met vele abonnees, die zorgen voor vaste inkomsten en daarmee alle redacties laten draaien. Wij zijn ook niet het voetbalkrantje dat twee keer per jaar op de deurmat ploft en in die paar papieren krantjes misschien wel tien keer meer inkomsten genereren dan wij.

Wij zijn VIB, een online platform dat iedereen heel gaaf vindt. Maar onze zakelijke kant blijft te ver achter. Mijn meest trouwe en loyale sponsors zijn Van Riel Autobedrijven en De Dreef Auto’s in Breda. Deze voetballiefhebbers zijn echte toppers en sponsoren/adverteren al sinds het eerste seizoen. En ze zijn nooit afgehaakt. Ik heb ontzettend veel respect voor deze twee ondernemingen (natuurlijk ook voor de anderen). Maar we hebben simpelweg te weinig sponsors en adverteerders anno 2019.

Het ene bedrijf (McDonald’s Breda) was jarenlang hoofdsponsor, maar toen de eigenaar al zijn restaurants verkocht vorig jaar, zaten wij plots zonder heel veel inkomsten Het andere bedrijf (zal deze naam maar niet noemen) kon geen geld meer missen en weer een ander bedrijf had dan zo zijn eigen redenen. Zelf ben ik blijkbaar niet zakelijk genoeg om dit terug op niveau te brengen. Ik heb geen hulp, groot netwerk, maar moet wel 365 dagen per jaar een website up to date houden en een redactie sturen. Wij willen juist meer nieuws maken, meer foto’s publiceren en meer interviews houden dan we nu al doen. Maar dat gaat niet zonder genoeg inkomsten!

Op dit moment is Luke Thomas (19 jaar) als een raket bezig aan zijn ontwikkeling als voetbaljournalist. Jos Thommassen schiet al sinds 2012 plaatjes en is de beste fotograaf in het amateurvoetbal van Breda. Vooral iedereen die onze Facebook-pagina in de gaten houdt weet dat. Maar ook zij hebben compensatie nodig. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik ze bijna niet meer kan compenseren. En dat zou rampzalig zijn.

Financiële compensatie. Want voor niks gaat de zon op. Het laten bouwen van deze nieuwe website kostte veel geld en het extra uitbouwen straks ook. Het in de lucht houden (hosting) kost geld, de benzine die wij verrijden kost geld, het redactiewerk kost geld. Helaas kost alles uiteindelijk geld, geld, geld. Geld dat de laatste tijd niet voor het oprapen ligt. En daarom wil ik een beroep doen op jullie. Al die trouwe volgers die met plezier onze site bezoeken.

Met artikelen die wij altijd gratis aanbieden. Entertainende verhalen, feitelijk nieuws of interessante columns: noem maar op en wij leveren het. Sinds 2011. En ik wil geen betaalmuur op de site plaatsen, zodat alleen betalende bezoekers onze content straks kunnen raadplegen. Een tijd terug raakte ik in gesprek met de hoofdsponsor van NAC Breda: CM. Ze gaven aan niet te sponsoren buiten NAC om, maar ze hebben wel een interessante app gelanceerd.

De app heet QRTSJING en wij werken nu samen met CM. Het werkt heel simpel. QRTSJING maakt mogelijk dat iedereen met een smartphone geld kan doneren aan ons. Je kunt de QR-CODE die je hier boven ziet scannen met de camera van je telefoon of je kunt er ook op klikken en dan word je direct naar onze eigen betaalpagina gestuurd. Je kunt zelf bepalen welk bedrag je invult. Of je nu 5 euro wil geven, of 500. We zijn blij met alles. In totaal hebben we nu een kostenpost voor de korte termijn van 3600 euro en als we dit bedrag halen kunnen we 2019 sterker tegemoet. Nogmaals, of het nou meer of minder is, we zijn met alles geholpen.

Wij maken niet bekend wie er heeft gedoneerd, maar als U toch graag met uw naam genoemd wil worden als donateur, dan zullen wij daar een speciale pagina voor aanmaken. Het enige dat U dan moet is na een donatie even een mail sturen naar met daarin uw naam en het bedrag dat U heeft gedoneerd. Dit kan via info@voetbalinbreda.nl. Voor iedereen die dit leest: besef dat het voor deze website broodnodig is. Onze dank is echt groot!

(Heeft U na het lezen van dit persoonlijke bericht interesse om met uw bedrijf te sponsoren/adverteren, dan moet U ook zeker mailen)

11 Shares