Datum: vrijdag 19 maart 2021, 23:35 - Auteur: Redactie

Zegereeks van NAC Breda eindigt bij FC Volendam

NAC is er niet in geslaagd de goede reeks een vervolg te geven. Op bezoek bij Volendam ging het vrijdagavond met 2-1 onderuit. NAC keek al vroeg tegen een achterstand aan door een doelpunt van Mulattieri. De gelijkmaker in de 64e minuut van El Allouchi bleek uiteindelijk niet genoeg voor een resultaat. Ben Sallam schoot de thuisploeg vijf minuten nadat El Allouchi de stand gelijktrok, naar de overwinning.

Hoofdtrainer Maurice Steijn kon vandaag niet beschikken over Lex Immers, de middenvelder kampt met een blessure en was niet fit genoeg om vandaag te spelen. Kersverse international Dion Malone keerde wel terug in de basis. Anco Jansen stond vandaag voor het eerst sinds zijn komst aan de aftrap.

In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten en golfde het spel wat op en neer. De eerste beste aanval van de avond was meteen raak voor de thuisploeg. Boy Deul ontsnapte aan de rechterkant en gaf de bal voor op Mulattieri. De Italiaan tikte de bal achter Olij en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Direct na het doelpunt zag Maurice Steijn ook nog eens de rode kaart vanwege commentaar op de leiding.

In de gehele eerst helft had NAC weinig te vertellen in Volendam. Het kwam er sporadisch uit en mocht zelfs een aantal keren van geluk spreken dat de thuisploeg de voorsprong nog niet verdubbelde voor rust. Er was dus werk aan de winkel in de tweede helft.

Na rust kwam NAC meer in het spel voor. FC Volendam was nog steeds gevaarlijker, maar ook NAC kreeg nu kansen. Zo kreeg Anco Jansen de bal net niet ver genoeg de hoek in en kwam Maria net een teen te kort om gevaarlijk te worden.

Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker! Na 64 minuten spelen was het Mounir El Allouchi die de gelijkmaker binnen schoot. Anco Jansen stuurde de diepgaande Michaël Maria weg, die gaf een kort passje op El Allouchi. El Allouchi kapte zijn tegenstander uit en schoot hem in de korte hoek achter doelman Roggeveen: 1-1!

Dat leek het startshot voor een offensief van NAC, maar niets bleek minder waar. Vier minuten na de gelijkmaker, kwam Volendam alweer op voorsprong. Ben Sallam stond helemaal vrij bij de tweede paal en Olij was gezien: 2-1.

NAC kreeg nog een aantal kansen via onder meer de ingevallen Marouan Azarkan, maar het wist niet meer tot scoren te komen. Een verdiende overwinning voor Volendam. Volgende week gaat NAC op zoek naar eerherstel, als De Graafschap op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.