Datum: zondag 4 december 2022, 16:02 - Auteur: Redactie

Zevende nederlaag een feit voor Advendo tegen HSC ’28

Het werd zondagmiddag in 5A een kille toestand voor laagvlieger Advendo. Na drie kwartier spelen stond HSC al ruim op voorsprong en zou na rust met gemak winnen van de ploeg uit de Hoge Vucht.

Het is niet zo slecht als de laatste jaren en het lijkt ook echt beter, maar de cijfers liegen niet. Advendo speelt geen rol van betekenis op de ranglijst, want na het negende duel van de campagne staat de teller op vier punten. Alleen hekkensluiter TPO doet het slechter met drie punten minder.

HSC ’28 was te sterk voor rust want het stond al snel 0-2. De ploeg van trainer Omid Chaab bracht via aanvaller Kendrick Cecilia nog wel de spanning terug in de wedstrijd, maar zijn treffer werkte juist als doping voor de bezoekende dorpelingen. Het werd 1-3 en 1-4 en daar bleef het bij na de pauze.

Voetbalinbreda.nl vroeg aan Cecilia, wiens goal knap de bovenhoek in vloog na een kapbeweging, waar de schoen wringt. “Wij maken de kansen niet af en zij doen dat wel. Of ze een maatje te groot zijn voor ons? Nee, dat viel op zich nog mee. Wij kunnen echt beter, dat weten we zelf ook.”

Advendo – HSC ’28 1-4 (1-4)
0-1 en 0-2 HSC ’28, 1-2 Kendrick Cecilia, 1-3 en 1-4 HSC ’28.