Datum: zondag 6 oktober 2019, 16:43 - Auteur: Redactie

Zielloos SAB mist instelling en gaat af als een gieter in Waalwijk

Een ware afgang voor koploper SAB zondagmiddag in 4C. Op het gras van Rood Wit Blauw stond de Bredase degradant al na een minuut op voorsprong, maar keerde het huiswaarts met een pijnlijke zevenklapper.

Wat wil je nou nog meer? In een lastige uitwedstrijd bij RWB al na een minuut op voorsprong dankzij Bryan Bongaards. SAB stortte voor rust echter al als een kaartenhuis in elkaar en het was te danken aan Marco van Helden dat het verschil twee was. 

Maar in het tweede bedrijf maakte zijn 4-2 helemaal niks uit. De gastheren walsten over de Sint Anna Boys van coach Meindert Dijkstra heen, die op hun beurt met het schaamrood op de kaken afdropen. Voetbalinbreda.nl nam na de afstraffing poolshoogte bij aanvoerder van de club uit Ruitersbos: Joris van de Lande (foto).

“Het was een drama”, zucht de lange spits. “We begonnen nog best lekker, maar na twee persoonlijke fouten staan het 2-1. RWB speelde wel goed, alleen dit sloeg nergens op en lag aan onszelf. Wat het was? Een stukje instelling en fitheid, denk ik.” Enfin, snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Die is komende zondag, thuis tegen Waspik.

RWB – SAB 7-2 (4-2) 0-1 Bryan Bongaards, 1-1, 2-1, 3-1 en 4-1 RWB, 4-2 Marco van Helden, 5-2, 6-2 en 7-2 RWB.

4 Shares