Datum: zaterdag 26 oktober 2019, 19:27 - Auteur: Mica de Montigny

Laat ‘zondagsschot’ dompelt goed Boeimeer in rouw

Op eigen terrein verloor Boeimeer zaterdag in 4C van de uitgesproken titelfavoriet: VVC uit Halsteren. Een geweldige pegel in de winkelhaak vijf minuten voor het einde was daar debet aan.

“Als zij de titelfavoriet zijn, spelers betalen en zo snel mogelijk weer terug naar de zaterdag derde klasse willen, dan doen wij absoluut niet onder voor VVC ‘68”, valt Boeimeer-coach Lorenzo Boudewijns met de deur in huis bij Voetbalinbreda.nl. Even ervoor zag de ex-speler van de Koningsblauwen hoe zijn team ongelukkig ten onder ging, maar hij was wel trots op zijn selectie. En die redenen had hij ook omdat te zijn. Ondanks het feit dat het bezoek uit Halsteren drie keer op voorsprong kwam op sportpark Heksenwiel, vochten de Bredanaars zich keer op keer terug. De eerste keer vanaf de stip, toen captain Danny Ummels (foto, rechts boven) omzette: 1-1.

Na rust was het Rick Dielemans (foto, rechts onder) die de 2-2 maakte, nadat de gasten een vrije trap gescoord hadden. Boeimeer-goalie Jermaine de Vulder zag er keer op keer niet lekker uit en oogde onzeker, dat was misschien wel dé reden waarom de ploeg uit de Haagse Beemden niks overhield aan de topper. Na een handsbal kon hij de pingel (2-3) ook niet keren, maar tien minuten voor tijd plaatste Ummels wel een bal heel knap in de verre hoek en de blijdschap was intens.

De thuisploeg rook bloed en ging door, maar na een heerlijke kap naar binnen met zijn rechterbeen, krulde Ezra van Leeuwen buiten het strafschopgebied met zijn linker op de binnenkant van de paal. Bijna een wonderschone matchwinner, die aan de overkant we viel in de 86ste minuut. Een vijandelijke middenvelder krulde de bal van 28 meter in de kruising: 3-4.

“We verliezen door een zondagschot in de haak. Balen, want we hebben echt goed gevoetbald. Dit was misschien we onze beste wedstrijd tot nu toe. We kunnen positief de komende zes duels tegemoet, met alleen maar moeilijke tegenstanders. Het is net een mickey mouse-competitie, want iedereen kan van elkaar winnen. In de winterstop weten we meteen waar we staan”, aldus Boudewijns, die voor rust overigens om werkelijk niks werd weggestuurd door de zwak leidende scheidsrechter. Komend weekend reist Boeimeer af naar Internos.

Boeimeer – VVC ‘68 3-4 (1-1) 0-1 VVC ‘68, 1-1 Danny Ummels (pen.), 1-2 VVC ‘68, 2-2 Rick Dielemans, 2-3 VVC ‘68 (pen.), 3-3 Danny Ummels, 3-4 VVC ‘68.