Datum: vrijdag 17 januari 2020, 22:39 - Auteur: Redactie

Arno Verschueren redt de meubelen voor NAC Breda

Het is NAC Breda vrijdag gelukt dichter bij koploper Cambuur te komen, dat zelf weer verloor. Jong AZ was in het Rat Verlegh Stadion geen partij voor de thuisclub.

In de Nederlandse pers ging het enkel over de bal die uit de B-side op het veld belandde, toen een Jong AZ’er de score opende na een kwartier spelen. Niemand had last van die verdwaalde bal, maar toch keurde de arbiter het doelpunt af, waardoor de ruststand op 0-0 bleef steken.

In de tweede helft rechtte NAC zijn rug en was het Arno Verschueren die de openingsgoal aan liet teken uit de kluts. Even later fusilleerde hij een bal prachtig in het dat van het doel, waardoor de wedstrijd plots beslist was. Dogan kopte met zijn achterhoofd nog de derde binnen.

De talentvolle gasten uit Alkmaar konden vijf minuten voor tijd nog wel de eer redden, maar verder dan 3-1 kwamen ze niet. Het bijna uitverkochte stadion was content. Aanvoerder Verschueren redde de meubelen, zoals ze in zijn Belgische thuisland zeggen in de media.

Komende donderdag wacht een fantastisch affiche. Niet in de Keuken Kampioen Divisie, maar in de KNVB Beker. De dolende topclub PSV komt dan naar de Parel van het Zuiden voor een heuse Brabantse derby. Dromen van een stunt en meer mag nog altijd.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda – Jong AZ 3-1 (0-0) 1-0 en 2-0 Verschueren, 3-0 Dogan, 3-1 Church.

0 Shares