Datum: zondag 19 januari 2020, 20:26 - Auteur: Redactie

Baronie swingt en haalt verwoestend uit tegen EHC

Baronie blijft jagen op de prijzen in de Hoofdklasse B. Zondagmiddag was het lager geklasseerde EHC geen partij voor de equipe van trainer Jurriaan van Poelje, die enkele dag eerder nog zijn contract verlengde op sportpark de Blauwe Kei.

Vooraf was er door de thuisclub best opgezien tegen de confrontatie met de Limburgers. Het scenario met Minor (0-4 nederlaag) stond de ploeg nog goed voor de geest, want wedstrijden tegen Limburgse ploegen zijn over het algemeen heel erg lastig. Dat het achteraf zo eenvoudig was bleek uiteindelijk meer dan een meevaller. EHC begon voortvarend aan de strijd, maar dat bleek niet meer dan Limburgse bluf. Na de bezoekers in de aanvangsfase het initiatief te hebben gegund maakte Baronie de tegenstander al heel snel duidelijk dat er toch een groot kwaliteitsverschil bestond. Een sublieme voorzet van rechtsachter Umar belandde op het hoofd van Mejres. De katachtige reflex van EHC-doelman Fijneman was echter niet voldoende om Mijnhijmer van dichtbij de rebound te onthouden 1-0. De thuisclub was daarna oppermachtig maar bezondigde zich te veel aan eindeloos combinatiespel. Absoluut leuk om te zien, maar weinig efficiënt. Fraaie individuele acties werden vaak te ver doorgevoerd waardoor er in de stand voor de pauze geen verandering meer kwam.

Baronietrainer Van Poelje had in de rust daarover heel duidelijk zijn mening gegeven. Dat resulteerde al meteen vanaf de aftrap in een doeltreffend resultaat. Mijnhijmer vond vanaf de aftrap een diepgaande Mohammad die EHC-doelman Fijneman omspeelde waarna Mejres dankbaar de 2-0 binnenschoof. Enkele minuten later trof Mijnhijmer uit een vrije trap knalhard de Limburgse dwarsligger waarna het voor de thuisclub duidelijk was. De tegenstand was geknakt al imiteerde Kleijn zijn Bredase tegenpool even later toen hij zijn knappe afstandsschot eveneens op de lat zag eindigen. Het was slechts een sporadische oprisping van de bezoekers die nog slechts een enkele mogelijkheid kregen na een uitzonderlijk slippertje van Kankam. Van Butselaar mocht eindelijk zijn kwaliteiten tonen na de inzet van EHC aanvoerder Gulpen die als een van de weinigen in zijn team de strijd met de thuisclub aankon. Vervolgens was het absoluut gebeurd met de bezoekers. Een snel genomen vrije trap van Mijnhijmer bracht Mejres op het idee om vanuit een schier onmogelijke hoek de bal hoog in de verre kruising te jagen 3-0. De weer sterk spelende Mohammad was daarna dicht bij een volgende treffer maar moest wachten op een overtreding van L ‘ Abee die de ingevallen Tjien-Fooh in het strafschopgebied neerhaalde. Arbiter Van Dongen was resoluut en besloot tot een strafschop die door Mohammad resoluut werd benut 4-0. Vervolgens mocht diezelfde Tjien-Fooh zijn rentree opluisteren met een assist op Mejres 5-0 (die daarmee zijn eerste hattrick scoorde) om in de absolute slotfase de 6-0 zelf voor zijn rekening te nemen op assist van Mejres. Een dik verdiende overwinning van groenwitten waarop niets viel af te dingen. Jammer alleen dat er zo weinig publiek was om met name de tweede helft te genieten van een op volle toeren draaiende thuisclub. Met dit resultaat blijft Baronie volop in de race om de titel en mag het volgende week proberen af te rekenen met opnieuw een Limburgse tegenstander Sv Meerssen.

(Verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie ZO – EHC 6-0 (1-0) 1-0 Jorik Mijnhijmer, 2-0 Yassine Mejres, 3-0 Yassine Mejres, 4-0 Moustafa Mohammad (pen.), 5-0 Yassine Mejres, 6-0 Jason Tjien-Fooh.

29 Shares