Datum: zaterdag 30 november 2019, 17:03 - Auteur: Redactie

Baronie ZA overtuigt wéér en klopt hoogvlieger VVC ‘68

Het nieuwe team van het steeds hoger klimmende Baronie is geacclimatiseerd in 4C. Zaterdag werd hoogvlieger VVC ‘68 over de knie gelegd op sportpark de Blauwe Kei.

Laat U niet misleiden door de uitslag, want het bezoek uit Halsteren was voor rust een plaag voor de jonge Baronnen, die pas na de snelle achterstand gas begonnen te geven. Via flankspeler Yassine Bitchou, opnieuw in een scorende rol, stond al voor rust nog gelijk. Arthur Barskaja leverde de assist, terwijl hij pas tien minuten voor aanvang hoorde dat hij moest spelen vanwege een blessure van Bart Diepstraten en dat deed hij heel goed.

In het tweede bedrijf liepen de zaakjes vlotter voor de Bredanaars. Benjamin Kadic beloonde de thuisploeg na een sterke fase vlak na de pauze: 2-1. De gasten begonnen druk te zetten en vooral uit standaardsituaties ontstond er gevaar voor Baronie. Uiteindelijk scoorde Kevin van de Luitgaarden de verlossende 3-1 uit een penalty, na een counter op rechts via Alpha Bundu, Zico Brusselers en Boris Fuchs. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met coach Ricardo van den Bos.

”We hadden het vrij lastig in eerste instantie, en kwamen er niet doorheen en terecht op achterstand, maar na rust waren we voetballend beter en viel de 2-1. Na onze penalty was het wel klaar.” Baronie dringt de top drie binnen en treedt volgend weekend opnieuw aan. Dan is Vrederust de tegenstander. Uit.

Foto door Marcel Mol

Baronie ZA – VVC ‘68 3-1 (1-1) 0-1 VVC ‘68, 1-1 Yassine Bitchou, 2-1 Benjamin Kadic, 3-1 Kevin van de Luitgaarden (pen.).

21 Shares