Datum: zondag 1 december 2019, 19:27 - Auteur: Redactie

Baronie ZO boekt vrij eenvoudige zege bij Longa ‘30

Hoofdklasser Baronie doet keihard mee om de titel. Zondagmiddag verwachtte men een lastige uitwedstrijd, maar werd Longa ‘30 kansloos gelaten op zijn eigen veld.

Vooraf werd bij de groenwitten toch met enige reserve aangekeken tegen de middenmoter uit Lichtenvoorde temeer omdat men moest aantreden zonder topscorer Mijnhijmer. Dat de voorspelde lastige wedstrijd uiteindelijk voorbarig bleek te zijn was echter geheel en al de verdienste van een sterk spelend Baronie. Al meteen na de aftrap werd duidelijk dat de ploeg van Van Poelje voor de volle winst ging. Baronie verwierf zich een overweldigend veldoverwicht waarbij het balbezit imponerend was. De thuisclub kon zich dan ook alleen maar beperken tot tegenhouden. Dat de openingstreffer toch nog zo lang op zich liet wachten had Longa’30 voornamelijk te danken aan doelman Wijnbergen die knap redding bracht op vrije trappen van Mohammad en een inzet van achter het standbeen van Jens Wirix. Baronie kreeg via Schuit en Mejres kansen op een treffer maar die hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Een verdekt schot van Mohammad werd door Wijnbergen nog net tot corner verwerkt en een kopbal van Mejres miste het doel. Een volgende vrije trap van Mohammad werd door Wijnbergen knap weggebokst waarna de rebound door Umar werd opgepikt en Wijnbergen opnieuw ten koste van een corner redding moest brengen. Een treffer kon eigenlijk niet uitblijven, maar er moest een strafschop aan te pas komen om de score open te breken. Mejres draaide in het strafschopgebied goed weg bij aanvoerder Te Veldhuis die niets anders wist te doen dan een overtreding te maken. Scheidsrechter Broekman stond er bovenop en wees onverbiddelijk naar de stip waarna Mohammad onberispelijk raak schoot 0-1. Enkele minuten later loste doelman Wijnbergen een hard schot van Mohammad waarna Jens Wirix de bal alsnog wist binnen te tikken. Scheidsrechter Broekman was echter van mening dat de keeper daarbij onreglementair bejegend werd en keurde de treffer af.

Na der hervatting leek Baronie de wedstrijd al snel te beslissen. Jens Wirix ontfutselde de bal op de achterlijn aan Te Veldhuis om Mohammad binnen te laten tikken. Scheidsrechter Broekman had echter tot veler verbazing een overtreding van Wirix geconstateerd en annuleerde ook deze treffer. De gastheren bleven daarmee in de wedstrijd en putten daaruit zoveel moed, dat het wat meer naar voren ging spelen. Het leverde zowaar een kansje op voor invaller Krooshof maar diens kopbal ging naast het doel van Van Butselaar die nog nauwelijks iets te doen had gekregen. Omdat Baronie de beslissende treffer maar niet wist te maken bleef er nog altijd de dreiging van een tegentreffer. Na een sterke eerste helft ging Baronie na de pauze echter te veel mee in het ongecompliceerde spel van de tegenstander en was het daardoor vaak te slordig. Echte kansen wist Longa’30 echter nooit te creëren. Baronie leek dicht bij de tweede treffer maar de kanonskogel van Mohammad spatte uiteen op de lat. Die meer dan verdiende treffer viel even later alsnog. Mohammad zag Jens Wirix vanuit zijn ooghoeken opstomen en bediende zijn medeaanvaller op maat. Deze kende vervolgens geen mededogen en vond beheerst de verre hoek 0-2. In de slotseconden was het Jens Wirix die op zijn beurt Mohammad vond die fraai via de binnenkant van de paal voor de 0-3 zorgde en de stand daarmee een treffender aanzien gaf van het bestaande klassenverschil.

Door de verrassende 2-1 overwinning van AWC bij koploper Unitas is Baronie de koppositie tot op 2 punten genaderd en neemt het nu de 2e plaats op de ranglijst in. Baronietrainer Van Poelje was dan ook een meer dan tevreden man en trakteerde na afloop in de bus op pizza.

(Verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Longa ‘30 – Baronie ZO 0-3 (0-1) 0-1 Moustafa Mohammad, 0-2 Jens Wirix, 0-3 Moustafa Mohammad.

23 Shares