Datum: zondag 15 december 2019, 16:00 - Auteur: Redactie

Baronie ZO doet in Uden alle zaken al voor de pauze

Baronie herstelde zich zondagmiddag in de Hoofdklasse B uitstekend van de pijnlijke 4-0-thuisnederlaag tegen RKSV Minor. Op eigen terrein wist UDI ‘19 vaak niet waar het ‘t zoeken moest.

Na het echec vorige week tegen Minor thuis keek Baronie met de nodige vrees op tegen de wedstrijd bij Udi’19. Temeer omdat de Udenaren vorige week bij koploper Halsteren wisten te verassen. Wie had gedacht dat de thuisclub Baronie daarom direct bij de strot zou grijpen kwam echter bedrogen uit. Het was Baronie dat op het moeilijk bespeelbare veld langzamerhand steeds meer het initatief greep en door steeds snel druk te zetten de tegenstander tot fouten dwong waarbij vooral het Udense verdedigingscentrum uitermate kwetsbaar bleek. Niettemin kwam het eerste echte gevaar van de thuisclub. Een diagonaal afstandsschot van Sam Wassenberg leek in de bovenhoek te verdwijnen maar Baroniedoelman Van Butselaar toonde zijn klasse door de bal met een uiterste krachtsinspanning tot corner te verwerken. Het bleek later een cruciale redding van de talentvolle sluitpost omdat een Bredase achterstand de wedstrijd een heel andere wending had kunnen geven. Nadat UDI-doelman Michiel Merks eerst nog een inzet van Yassine Mejres had weten te verijdelen en Mustafa Mohammad met een enorme knal de Udense paal had getest kwamen de groenwitten toch op voorsprong. Baronie mocht net buiten het zestienmetergebied een vrije trap nemen die door Mohammad hard en laag in de hoek werd geschoten 0-1. Enkele minuten later wist de sterk spelende Bram Umar met een leep passje Mohammad te bereiken die de Udense doelman met een hard maar niet onhoudbaar schot opnieuw wist te passeren 0-2. Amper van de schrik bekomen werd het leed voor de thuisclub nog verergerd. Jorik Mijnhijmer bediende de diepgaande Mejres op maat die alleen voor Merks geen fout maakte en koel voor de 0-3 zorgde.

Na de thee ging de thuisclub op zoek naar een tegentreffer maar kon daarbij niet echt overtuigen. De beste kansen waren opnieuw voor Baronie. Een prachtige aanval via Mijnhijmer en Mohammad werd door Mejres goed besloten maar doelman Merks wist met een katachtige reflex erger voor zijn team te voorkomen. Ook een poging van de deze middag weer eens opgeleefde Mohammad werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Baronie weigerde de wedstrijd daarmee definitief in het slot te gooien en gaf de thuisclub daarmee de gelegenheid om er toch weer een beetje een wedstrijd van te maken. Baronie nam wat gas terug en moest dat bekopen met een tegentreffer van invaller Raoul Oomen die op aangeven van Paul van der Vlist van dichtbij voor de 1-3 kon zorgen. Toen invaller Tijn van Galen na een afstandsschot van Mijnhijmer de rebound voor zijn rekening nam was de wedstrijd echter definitief beslist 1-4. Udi spartelde weliswaar nog even tegen door vier corners op rij af te dwingen, maar kwam niet verder meer dan een tegentreffer van Van der Vlist 2-4 waarmee de eindstand was bepaald.

Een knappe prestatie van de ploeg van Van Poelje die na afloop terecht trots was. Zijn jongens hadden na de zeperd tegen Minor karakter getoond. Met hard werken en bij vlagen weer uitstekend voetbal handhaafde Baronie zich knap aan de top van de ranglijst en kan het met een tevreden gevoel de winterstop in. Zaterdag sluit Baronie het jaar thuis af met een bekerwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser Papendrecht.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

UDI ‘19 – Baronie ZO 2-4 (0-3) 0-1 en 0-2 Moustafa Mohammad, 0-3 Yassine Mejres, 1-3 UDI ‘19, 1-4 Tijn van Galen, 2-4 UDI ‘19.

20 Shares