Datum: zaterdag 21 december 2019, 17:45 - Auteur: Redactie

Baronie ZO maakt geen fout en bekert ‘gewoon’ verder

Baronie heeft de eerste seizoenshelft zaterdag prima afgesloten. In de derde ronde van het bekertoernooi moest zaterdag eersteklasser Papendrecht zijn meerdere erkennen in de Bredase zondag Hoofdklasser.

Aan de uitslag viel het klassenverschil gisteren niet af te lezen. Maar duidelijk was wel dat Baronie haar tegenstander op alle fronten de baas was. Het daadwerkelijke verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Een goed spelend Baronie weigerde het overwicht echter in doelpunten tot uiting te brengen zodat Papendrecht met een 2-0 achterstand bij rust nog steeds hoop mocht hebben. Na de hervatting liet de thuisclub de teugels zodanig vieren dat het een zwak tegenspartelend Papendrecht op voldoende afstand hield en in de slotfase zelfs nog een tegendoelpunt gunde. De overwinning kwam echter geen moment in gevaar en had het tweede bedrijf net zo goed schriftelijk afgewikkeld kunnen worden.

Baronie opende sterk en maakte haar bedoelingen daarmee al snel duidelijk. Mejres bereikte na een fraaie actie Mijnhijmer die met een voorzet op maat het hoofd van de inkomende Sander Wirix vond. Via de onderkant van de lat was de 1-0 vervolgens een feit. Die snelle openingstreffer had al meteen een vervolg moeten krijgen. maar Mohammad en Sander Wirix zagen hun inzetten van de lijn worden gehaald. Baronie speelde in die fase in een hoog tempo en kreeg voldoende kansen om de score te verhogen. Een fraaie aanval via Quartel en Mohammad kon net niet door Mejres worden afgerond terwijl Kankam en weer Mejres hun vizier niet goed hadden afgesteld. Nadat Mijnhijmer nog eens rakelings over had geknald was het toch Mejres die voor de tweede treffer zorgde. Mohammad ontfutselde verdediger Goodett de bal en behield het overzicht om de bal breed te geven op de inkomende Mejres die simpel binnenschoot 2-0. Op slag van rust was Mijnhijmer dicht bij een derde treffer, maar Papendrechtdoelman Kurpershoek ranselde de bal fraai uit de kruising.

Na rust viel er maar weinig meer te genieten. Baronie nam duidelijk gas terug wat resulteerde in een slaapverwekkend duel. Papendrecht bleef daarmee weliswaar in de wedstrijd, maar kreeg nooit het idee dat er wat te halen viel. De ploeg had eenvoudigweg te weinig kwaliteit om het de thuisclub echt moeilijk te maken. Baronieverdediger Vermeulen kon het zich nog permitteren om een opgelegde kans te missen alvorens Jens Wirix alsnog de stand naar 3-0 wist uit te breiden. Amper enkele minuten later beging diezelfde Vermeulen een overtreding binnen het strafschopgebied op de gevaarlijkste Papendrechter Goodett. Scheidsrechter Boels wees onverbiddelijk naar de stip waarna Goodett zelf het vonnis voltrok om de spreekwoordelijke eer te redden 3-1. In de slotfase miste Kankam nog een fraaie kans en kreeg Baroniedoelman Van Butselaar zowaar nog twee mogelijkheden om zich voor het eerst in de wedstrijd te onderscheiden.

Met deze eenvoudige overwinning plaatste Baronie zich bij de laatste 32 ploegen in de strijd om de KNVB Districtsbeker. Daarin komt het in de volgende ronde opnieuw in een thuiswedstrijd uit tegen Kloetinge koploper in de zaterdag eersteklasse.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie ZO – Papendrecht 3-1 (2-0) 1-0 Jens Wirix, 2-0 Sander Wirix, 3-0 Yassine Mejres, 3-1 Papendrecht.

 

31 Shares