Bavel-trainer Erbas droomt van ‘een periode en de top vijf’

Datum: maandag 3 september 2018, 17:50 - Auteur: Mica de Montigny

Bavel-trainer Erbas droomt van ‘een periode en de top vijf’

Wout Horsten (25) maakt het mee: de opmars van Bavel. Negen jaar geleden, toen hij voor het eerst met de grote jongens mee mocht doen, bungelde het nog onderin de vierde Klasse. Nu is Bavel uitgegroeid tot een vaste kracht in de derde klasse, met het vizier gericht op de top vijf. Trainer Osman Erbas en aanvoerder Horsten spraken met Voetbalinbreda.nl over de nieuwe aanwinsten, de concurrentie en de schoonheid van de Bredase dorpsclub.

Al een aantal weken is Bavel bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Een seizoen dat men optimistisch tegemoet gaat. Want al jaren verkeert Bavel in een stijgende lijn die ze graag willen doortrekken. Afgelopen jaar eindigden ze zesde en dit jaar hopen ze zich te kunnen verzekeren van een plek in de top vijf. Hoop die gevoed wordt door een lading aan nieuwe spelers van buitenaf en talenten vanuit de jeugd.

“Het zijn allemaal spelers die van meerwaarde kunnen zijn voor het team. Een paar oudere jongens zijn vertrokken en een paar jongere spelers hebben die gaten opgevuld. Dat is een goede ontwikkeling voor de club”, denkt Erbas. Ook ‘routinier’ Horsten (foto) is blij met de nieuwelingen. “Ze passen goed binnen de groep. We hebben nu achttien a negentien man die allemaal het eerste elftal waardig zijn. Concurrentie haalt het beste in iedereen naar boven.”

TRAINERWISSEL

Erbas begint na een periode bij Groen-Wit aan zijn eerste seizoen bij Bavel. Hij is al bekend met de derde klasse en speelde zelf ook op hoog niveau. Een voetballiefhebber, neergestreken bij de ‘mooie dorpsclub’. “Het is een club waar alles goed geregeld is. Het staat hoog aangeschreven in de regio en daarom was dit voor mij een logische keuze. Ik heb met Groen-Wit al een aantal keer tegenover Bavel gestaan. Toen leek het me ook al een mooie club.”

Voor de spelers betekent een nieuwe trainer hard werken voor je plek. Een scenario waar Erbas van kan genieten. “Ik leef voor het spelletje en dat probeer ik over te brengen. Die mentaliteit verwacht ik dan ook terug van de spelers.” Tot nu toe heeft hij weinig te klagen. “De groep is groot en de trainingsopkomst goed. Daarnaast is het niveau, de beleving en trainingsintensiteit me uiterst goed bevallen.”

TOP VIJF

Horsten denkt, net als Erbas, met de nieuwe selectie de top vijf te kunnen behalen. Hij speelt al heel zijn leven bij Bavel en maakte de club mee in de degradatiezone van de vierde klasse. En nu, jaren later, wil hij strijden om een plekje bovenin de vierde klasse. En die loyaliteit wordt al jaren beloond met de aanvoerdersband. “Ik ben een jongen van de club. Al negen jaar speel ik bij het eerste. Ik ben altijd gedreven, altijd aanwezig bij de trainingen. Dit wordt waarschijnlijk mijn vijfde seizoen als aanvoerder.”

“Om de top vijf te behalen moeten we dit jaar constanter blijven. Afgelopen seizoen speelden we lange tijd erg goed en zakten we opeens in elkaar”, vindt Horsten. Een concentratieprobleem dat verholpen moet worden door wat jonge geesten. “Die jonge nieuwelingen hebben veel talent en moeten het komende jaar veel ervaring opdoen.”

Erbas hoopt zelfs op meer dan een plek bovenin. “Misschien kunnen we zelfs een periode pakken. Dat wordt natuurlijk lastig, want we zitten – zonder mezelf in te dekken – in een moeilijke competitie. Neem TSC als voorbeeld: een club met enorm veel leden en een andere financiële situatie. Maar ook Oosterhout en DESK zijn lastige tegenstanders. De top vijf en misschien een periodetitel, daar zou ik erg tevreden mee zijn.”

0 Shares