Datum: zondag 1 december 2019, 17:23 - Auteur: Redactie

‘Blinde’ scheidsrechter zit Beek Vooruit dwars tegen koploper Sarto

Mede dankzij een dubieuze rode kaart voor topscorer Loek Schalk verloor Beek Vooruit hard. Koploper Sarto was zondagmiddag in 2E na rust te sterk voor de Bredase dorpelingen.

Het werd weer een middag om snel te vergeten op sportpark de Heikant, waar de ploeg uit Prinsenbeek voor rust gelijke tred hield met titelkandidaat Sarto. Beide ploegen kregen wat kansjes en het optische veldoverwicht was voor de thuisclub. Nét na rust viel de openingsgoal in het Beekse doel. De oranjehemden zetten de achtervolging direct in, maar na prima mogelijkheden op de gelijkmaker sloeg de vlam in de pan.

De arbiter, die voor rust elke handsbal affloot, deed dat niet in het tweede bedrijf, waarna Loek Schalk ‘blinde’ riep naar de solist in het zwart. Blijkbaar had de beste man slecht geslapen, want hij trok direct rood. Een beetje overdreven. In ondertal kreeg Beek Vooruit nog wat kansen, maar het bezoek uit 013 sloeg nog twee keer genadeloos toe: 0-3. Verliezend coach Arno Gabriëls sprak met Voetbalinbreda.nl.

“In plaats van de 1-1 krijgen we rood, de omgekeerde wereld. Wel zwaar gestraft naar mijn mening. Ziektes benoemen is rood. In dit geval was geel genoeg geweest.” Hoe dan ook, de uitslag loog er niet om en volgend weekend moet er weer gepresteerd worden om straks het rechtterrijtje vaarwel te zeggen. Dan volgt het uitduel met Roosendaal.

Beek Vooruit – Sarto 0-3 (0-0) 0-1, 0-2 en 0-3 Sarto.

17 Shares