Datum: zaterdag 30 november 2019, 19:01 - Auteur: Redactie

Boeimeer wint spektakelstuk van concurrent DHV

Een doelpuntenfestijn zaterdagavond op sportpark Heksenwiel, waar Boeimeer afrekende met DHV. Dankzij de 25ste goal van een opgeleefde speler in dienst van de club uit de Haagse Beemden werd er gejuicht in 4C.

Duels van het nieuwe Boeimeer zijn nimmer saai. Dat bleek zaterdag weer op sportpark Heksenwiel, waar DHV een flinke kluif was voor de Koningsblauwen. Desalniettemin stonden de Bredanaar al rap op 2-0. Danny Ummels opende het bal, waarna Roy Croes er 2-0 van maakte. Het bezoek uit Zevenbergschenhoek deed nog we iets terug, maar via linksback Mikey Damen werd het 3-1.

DHV beschikte over de nodige veerkracht, want toen eenieder dacht dat Boeimeer op een zorgeloze overwinning af zou stevenen, sloegen de rode dorpelingen toe: 3-3. Vlak voor tijd zou het thuispubliek alsnog in extase worden gebracht door jubilaris Ummels. Dé man in vorm dit seizoen mocht vanaf de strafschopstip de winnende treffer produceren. Het was zijn 25ste treffer namens het vlaggenschip uit de Haagse Beemden.

Coach Lorenzo Boudewijns sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. ”Als je met 3-1 voor staat op eigen veld mag je DHV nooit meer terug laten komen naar 3-3, door twee keer zwak te verdedigen. Voetballend is DHV echt wel een sterke ploeg en vond een gelijkspel terechter, maar wij zijn de gelukkige winnaar.” Een prima generale repetitie dus voor Boeimeer, dat volgend weekend de wijkderby speelt bij The Gunners.

Boeimeer – DHV 4-3 (3-2) 1-0 Danny Ummels, 2-0 Roy Croes, 2-1 DHV, 3-1 Mikey Damen, 3-2 en 3-3 DHV, 4-3 Danny Ummels (pen.).

7 Shares