Datum: donderdag 12 december 2019, 13:36 - Auteur: Mica de Montigny

‘Dé man die bij The Gunners vs Boeimeer mijn hart stal’

COLUMN – Nadat ik zelf een roerige week achter de rug had, kon ik gelukkig tóch naar de stadsderby van 4C afgelopen zaterdag. The Gunners ontving Boeimeer en de clash van de Haagse Beemden had genoeg schrijfmateriaal moeten opleveren. Wat mij echter bij is gebleven, was het optreden van scheidsrechter Herman van de Pluijm (foto).

De ‘kraker’ op sportpark het Hooghuys was aanvankelijk wel vermakelijk, maar kreeg uiteindelijk een zesje. Na de 1-1 vlak voor rust kwam er geen verandering meer in de score. Ik vestigde mijn hoop op The Gunners-topscorer Daniël Zwanenburg, maar die leverde niet. Zijn teamgenoot Patrick van de Pluym speelde wel aardig, maar kon het verschil ook niet maken. Bij Boeimeer was het zonde dat spelmaker Danny Ummels geblesseerd was. Wel was ik te spreken over hun nieuwe doelman, Nick Verhagen, die de te jonge Jermaine de Vulder verving.

Maar ze hebben geen onuitwisbare indruk achtergelaten op me. Vaak zie je dat het affiche van te voren zoveel mooier is dan de uitvoering zelf. Hoe anders was de pot van de arbiter. Ik ken hem niet, maar dat is na afgelopen weekend anders. Deze senior, amper 1.60 lang, toverde bij mij een grote glimlach op het gelaat. Het ziet er een beetje piepend en krakend uit vanaf de zijkant, maar wat mij betreft is mijnheer Van der Pluijm de ultieme leidsman voor wedstrijden van eerste teams in de kelder van het zaterdag- en zondagvoetbal. Het begon allemaal bij een corner van de bezoekers. Guiliano Wierix nam de hoekschop.

De spits van de Koningsblauwen legde de bal op de rand van het vakje bij de vlag. Van der Pluijm huppelde met een timmermansoog richting het leer om te checken of er niet gesjoemeld werd en gaf akkoord. Wierix moest er een beetje om gniffelen en ook een plukje toeschouwers dat er met zijn neus bovenop stond. Terwijl er een nieuwe corner volgde lachte ook deze kortbenige solist in het zwart naar de fans. Schitterend, hij was zich bewust van alle aandacht om zich heen, zonder dat hij het duel liet ontsporen. Hij floot zoals het een duel in de kelderklasse betaamt: prima.

Ok, hij trok een rood kaartje voor Dion Riemens en hij verzuimde een voordeelsituatie te gebruiken bij een counter van Boeimeer vlak voor tijd. Nadat hij een overtreding van de thuisclub bestrafte en de aanval door had kunnen gaan voor de buren, besefte hij dat en greep kort met zijn handen naar het karakteristieke kale hoofd. Voetbalinbreda.nl vergeeft U het scheids, de spelers maakten zelf veel meer fouten. Voor alle Bredase clubs en toeschouwers die hem voortaan een pot voetbal zien leiden: groet hem en geef hem de waardering die hij verdient. Bij deze is zijn bijnaam ‘Pluimpje’. Roep het maar naar hem, dat kan hij vast wel hebben. Er zullen vast wel weer azijnzeikers her en der die zich een keer ‘benadeeld’ hebben gevoeld ofzo. Maar deze pakken ze U niet af meneer, U was de man of the match!

112 Shares