Datum: maandag 2 december 2019, 23:55 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Chafik Boushaba (Groen-Wit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na speelronde 10 is de keuze gevallen op Chafik Boushaba foto) van Groen-Wit.

De goedlachse Boushaba gaf in september van dit jaar een triest interview aan ons. Bij DVVC kreeg hij een drieste charge op zijn enkel te verwerken en na een aantal blessures daarvoor nog dacht hij hardop na over stoppen. De LesDrive-rijinstructeur stapte met pijn zijn auto en twijfelde of het voetbal dat waard was.

Uiteindelijk merkte hij de afgelopen maanden hoe geliefd hij is in Princenhage, want het beest uit de Heuvel begon toch weer langzaam te trainen. Enkele weken geleden dook hij plots al op in het team van trainer Martijn van Galen, die liefhebber is van de voormalig Baronie-aanvaller. Afgelopen zondag was het raak.

Terwijl Groen-Wit na ruim een uur spelen tegen Irene ‘58 bleef steken op 1-1, vreesde het trouwe thuispubliek dat de degradatiezone van 3B voorlopig een feit bleef voor de groen-witten. Maar dat was buiten Boushaba gerekend. De dertiger mocht 25 minuten voor tijd invallen en maakte een loepzuivere hattrick. De fans waren uitzinnig: 4-1. Zelfs de grootste Groen-Wit-haters moeten hier een warm gevoel van krijgen.

Wij feliciteren Boushaba en zijn team van harte!