Datum: zondag 1 december 2019, 17:15 - Auteur: Redactie

Debuut Advendo-trainer Malinka valt in het water door twee vrije trappen

Advendo blijft puntloos in 5B, ook na de terugkeer van ‘kind van de club’ Martijn Malinka. TPO was in Moerdijk net iets te sterk voor het bezoek uit Breda-Noord.

De wedstrijd TPO-Advendo was geen mooie pot voetbal om te zien, maar er werd wel gestreden. Advendo begon het eerste kwartier wat beter, maar creëerde geen grote kansen. Na dat kwartier draaide de wedstrijd om, maar werden er ook geen kansen gecreëerd. Na circa 30 minuten moest Advendo-keeper Rick Machielse het veld geblesseerd verlaten na een onbesuisde tackle van een TPO-speler. Dit is een aderlating voor Advendo, want hij ligt er voorlopig uit. Invalkeeper Joop van Peer viel wel meteen goed in. Want het eerste goede schot op goal redde hij op sublieme wijze. Door de blessurebehandeling liet de scheidsrechter veel te lang doorspelen. Het was dan ook zuur voor Advendo dat ze ver in blessuretijd door een vrije trap die van richting werd veranderd met 1-0 achter kwamen.

In de aanval daarna werd het bijna nog 1-1. Maar de goed opkomende rechtsback Batuhan Noyan schoot de bal net voorlangs. De tweede helft was hetzelfde als de eerste. TPO iets meer balbezit. Maar ze creëerden geen kansen. Ze waren wel slim en legden in de 73ste minuut de bal bij een vrije trap bijna tien meter naar voren zonder dat de scheidsrechter er erg in had. Uit deze vrije trap kwam de 2-0. De TPO-speler schoot de bal hard de kruising in en de keeper was kansloos. Advendo gaf niet op en bleef strijden en vijf minuten voor tijd scoorde Ramzi Talouka (foto) na een goede actie en een vernietigend schot de 1-2. Advendo ging daarna alles of niets spelen, maar dit resulteerde niet in een goal en een punt.

Malinka, die na een sabbatical vorige week werd aangesteld door de club uit Breda-Noord, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Dit is mijn eerste week weer bij Advendo en deze was positief. We hadden dinsdag vijftien man op de training en donderdag zelfs achttien man en vandaag werd er hard gewerkt. Als we zo doorgaan en in sommige situaties slimmer worden zullen we grote stappen zetten dit seizoen.” Volgend weekend kans op de eerste punten, dan wacht SVG in de Hoge Vucht.

TPO – Advendo 2-1 (1-0) 1-0 en 2-0 TPO, 2-1 Ramzi Talouka.

28 Shares