Datum: zondag 8 december 2019, 16:27 - Auteur: Redactie

Dubbelslag Akkermans kan eerste nederlaag Bavel niet voorkomen

Het zat er aan te komen: de eerste zeperd van Bavel in 3B. Saillant detail: uitgerekend de gevaarlijkste concurrent diende hem toe zondagmiddag; TSV Gudok.

Dé kans om als winterkampioen in een zetel te zitten voor het uiteindelijke kampioenschap is zondag verspeeld door Bavel. Voor eigen publiek gleden de Bredase dorpelingen hard onderuit. Titelconcurrent Gudok reageerde als door een adder gebeten toen Niek Akkermans (foto) de ploeg van trainer Coen Rijppaert aan de leiding had geholpen. De ruststand was namelijk 1-2.

In het tweede bedrijf zakten de groenhemden echter volledig door het ijs. Binnen mum ban tijd had de dit seizoen excellerende goalie Glenn van Peer namelijk zijn tweede, derde én vierde bal uit het net gevist. In de negen competitieduels ervoor had de doelman nog maar vier tegentreffers moeten incasseren. Een pijnlijke verdubbeling in anderhalf uur.

Overigens deed Akkermans nog wel iets terug vanaf de penaltystip, maar die goal was er slechts één voor de statistieken, want de allereerste nederlaag van het seizoen was een feit. Volgend weekend weten de Baviaonen of ze binnen een week hun status als favoriet hebben vergooid, of de feestdagen in zullen gaan als koploper. Dacht wacht nummer 3 Dubbeldam in Dordrecht: game on.

Bavel – TSV Gudok 2-4 (1-2) 1-0 Niek Akkermans, 1-1, 1-2, 1-3 en 1-4 TSV Gudok, 2-4 Niek Akkermans (pen.).

6 Shares