Datum: vrijdag 13 december 2019, 22:22 - Auteur: Mica de Montigny

Ergerlijk en armoedig NAC buigt thuis voor FC Den Bosch

In eigen huis verloor NAC Breda vrijdagavond vrij kansloos van FC Den Bosch. De manier waarop was nog erger dan de uitslag zelf.

Een nagenoeg uitverkocht Rat Verlegh Stadion  zag al na een minuut spelen hoe de bezoekers de leiding namen. De ploeg van coach Brood liet zich verrassen links in de defensie en nog voor eenieder op zijn plek zat, schreeuwde het goed gevulde uitvak het uit: 0-1. Maar tóch herpakte NAC zich uitstekend. Het sloeg zijn tenten op, op de vijandelijke helft en het was wachten op de gelijkmaker. Dankzij een heerlijke solo van Boussaid langs de zijlijn kreeg spits Stokkers de bal voor het inschieten; 1-1. En ook daarna oefende de gastheer druk uit op het Bossche doel, maar grote kansen vielen er niet echt te noteren.

Aan de andere kant lag de bal er plots weer in; 1-2. Na rust verwachtte iedereen een storm van de geel-zwarten, maar wat volgde was het definitieve bewijs van de onmacht en onkunde van de Bredanaars. Niet één hele serieuze kans in zo’n 50 minuten voetbal. Indribbelende verdedigers die de suggestie wekten dat ze aanvallend wilde opereren, maar dan de bal breed of terug tikken zodra de middenlijn in zicht kwam. Vreselijk. Om je kapot te ergeren zelfs. Ook met de extra spits Van Hooijdonk liep het voor geen meter. Het bleef bij 1-2, met een hels fluitconcert als gevolg. En terecht.

NAC doolt al maanden met de eerste periodetitel op zak en het heeft helemaal niks te zoeken in de Eredivisie. Zeker niet als er nu de jaarwisseling nadert nog steeds geen enkel idee in het spel zit van de Parel van het Zuiden. Volgende week zaterdag wacht het thuisduel met hekkensluiter FC Dordrecht. Daarna is het winterstop en die komt als geroepen.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel door Jos Thommassen op onze Facebook-pagina

NAC Breda – FC Den Bosch 1-2 (1-2) 0-1 FC Den Bosch, 1-1 Stokkers, 1-2 FC Den Bosch.

0 Shares