Galavoorstelling van Baronie: Papendorp wordt compleet vernederd

Datum: zondag 9 september 2018, 17:42 - Auteur: Mica de Montigny

Galavoorstelling van Baronie: Papendorp wordt compleet vernederd

Hoofdklasser Baronie deed zondagmiddag aan klantenbinding. Op sportpark de Blauwe Kei werd Papendorp met haar en huid opgegeten door de Bredanaars.

De thuisclub zal zich de tegenstand vooraf ongetwijfeld moelijker hebben voorgesteld. Opponent Papendorp bleek echter geen partij voor een sterk spelend Baronie. De Utrechtenaren beschikken weliswaar over technisch vaardige spelers, maar bleken vanmiddag totaal geen team. De bezoekers mochten uiteindelijk nog van geluk spreken, dat de dubbele cijfers niet op het bord kwamen. Zonder vaste basiskracht Tjien-Fooh liep de score tenslotte op naar 8-1.

Baronie zette vanaf de aftrap meteen hoog druk op de Utrechtse defensie die daar totaal geen raad mee wist. Nadat Jens Wirix na een prima aanval eerder al rakelings naast had geschoten was het Mohammad, die een mooie combinatie tussen Jens Wirix en Mekkaoui succesvol via de binnenkant van de paal mocht afronden 1-0. Papendorp kroop daarna nog een aantal malen door het oog van de naald bij een kopbal van Veldhof en acties van Mohammad en Mijnhijmer alvorens de score werd opgevoerd. Na een klein half uur was er voor de bezoekers echter geen houden meer aan. Eerst was het Mekkaoui die knap voorbereidend werk van Mohammad en Jens Wirix mocht verzilveren 2-0, waarna Mijnhijmer het overzicht van Jens Wirix kon opwaarderen 3-0. Papendorp was nog niet verder gekomen dan een afstandsschot van Kwarko, dat Baroniedoelman Van Oorschot bijna verraste. Een slippertje van Baronieaanvoerder Kankam was de aanleiding voor een onnodige tegentreffer. Chatouani pakte het cadeautje maar wat gretig uit 3-1. Vlak voor de thee bracht Mekkaoui het verschil toch weer op drie. Een geweldige dieptepass van Mijnhijmer bereikte de op volle snelheid liggende Mekkaoui, die tegenstander Semedo Monteiro voorbijstak om de bal daarna beheerst binnen te schuiven 4-1.

Met Sander Wirix in de ploeg voor de niet geheel meer fitte Veldhof ging Baronie na de rust onverdroten op jacht naar meer. Vermeulen mocht uit een corner van Mohammad en de kopbal op de paal van Mijnhijmer het beslissende zetje geven 5-1, waarna Mijnhijmer met een fantastische vrije trap de stand verder opvoerde 6-1. Slechts luttele minuten later was het weer Mijnhijmer die doelman Belhadj Yahia met een daverende knal tot wanhoop bracht 7-1. Het slotakkoord was voor Jens Wirix die de assist van Mijnhijmer, na goed werk van invaller Haas, op waarde wist te schatten 8-1. In de slotfase was Kankam nog dicht bij een negende treffer maar zijn kopbal werd door een Utrechtse verdediger van de lijn gehaald.
Met deze monsteroverwinning is Baronie meteen lijstaanvoerder geworden in de Hoofdklasse B.

Duidelijk werd opnieuw dat de ploeg van Jurriaan van Poelje dit seizoen een aardig woordje kan gaan meespreken. Het dramatisch verdedigende Papendorp kan hiervoor echter niet als maatstaf worden genomen. De komende tijd zal ongetwijfeld gaan uitwijzen hoe sterk dit Baronie precies is.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – Papendrop 8-1 (4-1)
1-0 Moustafa Mohammad, 2-0 Nizar Mekkaoui, 3-0 Jorik Mijnhijmer, 3-1 Papendorp, 4-1 Nizar Mekkaoui, 5-1 David Vermeulen, 6-1 en 7-1 Jorik Mijnhimer, 8-1 Jens Wirix.

0 Shares