Datum: zondag 1 december 2019, 17:32 - Auteur: Redactie

Gouden wissel Boushaba leidt Groen-Wit met hattrick langs Irene ‘58

Groen-Wit gunde zichzelf zondag in 3B extra ademruimte onderin. Het won thuis van Irene ‘58 dankzij een loepzuivere hattrick van de weer ‘fitte’ topspits Chafik Boushaba (foto).

Na twee maanden zonder overwinning was de Postillonstraat zondagmiddag in alle staten. Er moést gewonnen worden door d groen-witten om de laatste plaats te verlaten op de ranglijst. En het lukte. Yassine el Allouchi onderstreepte zijn talent door de openingsgoal te produceren, maar Irene kwam al rap op gelijke hoogte na hoekschop. Het bezoek uit Den Hout vocht voor wat het waard was en drong aan, maar de urgentie van de ploeg uit Princenhage was ook duidelijk zichtbaar.

Na ruim een uur spelen maakte Boushaba zijn opwachting. De vaste volgers kennen zijn verhaal en weten dus dat hij door een doodschop in de bekerpoule bij DVVC bijna moest stoppen met voetbal. Elke minuut die hij voor de winterstop dus meepikt is een gift. Maar zijn invalbeurt werd een fantastisch cadeau voor het thuispubliek. Eerst zette hij collega Koen Vaas 1 op 1 met de vijandelijke keeper, maar die prikte naast. Daarna maakte hij zelf maar twee spitsendoelpunten.

Het begon te draaien bij de Bredanaars en Jonathan van Haperen gaf Ahmed Zerouali een mooie assist, maar zijn schot ging voorlangs vanuit een riante positie. Uiteindelijk rondde Boushaba een voorzet van Zakaria Zerouali af en voltrok zo zijn hattrick. Hoezo gegund? Zowel hem als heel Groen-Wit.  

“Irene is een taaie ploeg, die vanuit zijn vermogen speelt. Uiteindelijk konden we opgelucht ademhalen. Dit hadden we wel nodig. Chafik Boushaba heeft donderdag meegetraind en dat ging goed. Dus heb ik hem als supersub geselecteerd. Dat heeft goed uitgepakt”, aldus een trotse coach Martijn van Galen na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Komend weekend ontmoet hij met zijn formatie directe concurrent ZIGO.

Groen-Wit – Irene ‘58 4-1 (1-0) 1-0 Yassine el Allouchi, 1-1 Irene ‘58, 2-1, 3-1 en 4-1 Chafik Boushaba.

189 Shares