Datum: zondag 26 januari 2020, 20:28 - Auteur: Redactie

Groen-Wit klopt UVV ‘40 in doelpuntrijke ‘stadsderby’

UVV ‘40 vocht zondagmiddag in 3B een uur lang met een man minder voor wat het waard was bij Groen-Wit. Toch sleepte de thuisclub de zege met hangen en wurgen over de streep.

Duels tussen Groen-Wit en UVV ‘40: ze zijn zelden saai. Ook deze editie van de groene verenigingen uit de Gemeente Breda deed genoeg stof opwaaien. Na een halfuur spelen kreeg de gastheer van trainer Martijn van Galen, die nog altijd geen duidelijkheid kan geven omtrent zijn aflopende contract, een penalty. Chafik Boushaba zette om: 1-0.

De bezoekende aanvoerder had zijn bedenkingen bij de pingel. “Fabio Evaz speelt de bal, maar de scheidsrechter beoordeelt anders; geen intentie om de bal te spelen en ontnemen van een scoringskans. Hierdoor penalty en rood. Toch vreemd als de bal ergens anders heengaat”, baalde Rolf Snepvangers tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop.

Toch kwam het bezoek van vertrekkend coach Johan Gabriëls, die zondag voor SC ‘t Zand tekende, op gelijke hoogte. Dennis le Feber scoorde namens de Bredase dorpelingen. Via een vermeende buitenspelgoal van Koen Vaas stond het al rap 2-1 en uiteindelijk zette Boushaba met zijn tweede goal van de middag de thuisclub op rozen: 3-1.

Nick Huijbrechts schoot in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar daar bleef het bij voor het dapper in ondertal strijdende uitteam. “We hadden wel recht op een punt. Maar helaas was er te weinig om tijd de gelijkmaker te maken. Dus al met al hebben we weer te weinig gekregen”, aldus routinier Snepvangers.

“Het was moeizaam en we hebben het slecht uitgespeeld vooral, we hadden het ons heel makkelijk kunnen maken”, vertelde Boushaba na afloop. “Andere kant complimenten aan UVV, ze bleven strijden met tien man. Een punt voor hen had zomaar gekund, maar dan hadden ze teveel gekregen. Hun beste man vond ik overigens hun grensrechter, die bleef maar vlaggen.”

Volgend weekend krijgen beide ploegen lastige wedstrijden voor hun kiezen. Groen-Wit reist af naar SC Emma, terwijl UVV bezoek krijgt van TSV Gudok.

Groen-Wit – UVV ‘40 3-2 (1-0) 1-0 Chafik Boushaba (pen.), 1-1 Dennis Lefeber, 2-1 Koen Vaas, 3-1 Chafik Boushaba, 3-2 Nick Huijbregts.

24 Shares