Datum: maandag 23 december 2019, 23:34 - Auteur: Redactie

Coach Johan Gabriëls verlaat UVV ‘40 na drie seizoenen

Zondag derdeklasser UVV ‘40 moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Johan Gabriëls (foto) maakte maandag bekend te stoppen komende zomer in Ulvenhout.

Eind september 2017 stopte trainer Wim Boelens vanwege gezondheidsproblemen voortijdig bij UVV en de destijds net uit Dubai teruggekeerde Gabriëls werd aangesteld als zijn opvolger. Dat beviel uiteindelijk zo goed, dat hij nu nog een contract heeft tot medio 2020. Maar die verbintenis krijgt geen verdere einddatum. Na komende zomer staat er een andere oefenmeester op sportpark Jeugdland.

“Ik heb vrienden gemaakt in de staf en het is een prima geleidde, nette club. Wij hebben ook een goed groepje, zeker als iedereen fit is. Maar ik twijfelde over een vierde jaar. Ik heb er slecht van geslapen, maar toch besloten om niet te verlengen. Mijn gevoel zegt dat het de beste keuze is. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen”, aldus de 50-jarige Gabriëls tegenover Voetbalinbreda.nl.

De voormalig speler van NAC trainde in het verleden ook Halsteren, Unitas, TSC en Oosterhout. Vlak voor zijn komst in het Bredase dorp was hij jeugdtrainer van Al Shabab. Clubjongen Sjoerd Den Dekker, die al vijftien jaar in het eerste speelt, reageerde op het nieuws. “Het is zonde, maar ik begrijp zijn keuze wel. Het waren drie prima jaren, nu is het tijd voor wat anders.”

Voorzitter Sander Schaepman gaf op de clubsite zijn reactie: “Wij vinden het jammer dat Johan deze keuze heeft gemaakt, maar wij respecteren hem uiteraard. En we begrijpen het ook. De wijze waarop wij de afgelopen drie seizoenen met elkaar hebben samengewerkt maakt ook dat de gesprekken over het verdere verloop van zijn carrière en de club in goede harmonie zijn verlopen.”

The Boys In Green staan momenteel op de voorlaatste plaats in 3B en hebben alleen ZIGO onder zich, dat twee punten minder heeft.

55 Shares