Datum: zondag 17 februari 2019, 18:34 - Auteur: Redactie

Koploper Baronie verrassend ten onder bij Leonidas

Een onherkenbaar Baronie liet het zondag in de Hoofdklasse B volledig afweten. Laagvlieger Leonidas boekte een solide thuiszege op de Bredase lijstaanvoerder.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is werd vanmiddag in Rotterdam maar weer eens bewaarheid. Tegen het in de onderste regionen vertoevende Leonidas werd Baronie volledig verrast door een fysiek sterke en in de lucht heersende tegenstander. Trotse koploper Baronie kon er amper iets tegenoverstellen en stelde daarmee zwaar teleur. Niettemin hadden de groenwitten aanvankelijk nog de beste kansen. Een knal van Mohammad werd fraai gekeerd door Leonidasdoelman Fortes Almeida waarna een inzet van diezelfde Mohammad rakelings langs de verkeerde kant van de paal zeilde. Naarmate de eerste helft vorderde werd echter duidelijk dat de groenwitten een moeilijke middag tegemoet zouden gaan. De thuisclub was feller in de persoonlijke duels en rook duidelijk dat er tegen een stroef draaiend Baronie wat te halen viel. Leonidas verwierf zich langzamerhand een overwicht en was dicht bij de openingstreffer toen Jeremy van Uunen de buitenkant van de paal trof. Vlak voor de rust was Mohammad eveneens dicht bij een treffer maar zijn effectvolle schot ging opnieuw rakelings naast.

In de tweede helft zag men min of meer hetzelfde spelbeeld. Een Baronie dat maar niet in zijn vertrouwde spel kon komen en een gretig Leonidas dat steeds meer afdwong. Een kopbal van Van Uunen werd fraai over de lat getikt door Baroniedoelman Van de Hoven en een goal van Ayhan werd afgekeurd wegens een duwfout op Baronieverdediger Diekman. Een doelpunt van de thuisclub hing in de lucht en kwam er uiteindelijk ook. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Tsankov op het kopgrage hoofd van El Harti gelegd die fraai via de onderkant van de lat raak knikte 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Kankam ging onder een hoge bal door waarna El Harti vrije doortocht had. De ingreep van Vermeulen binnen het zestienmetergebied was vervolgens onreglementair en leverde de thuisclub een strafschop op. Chouaibi bleek daarbij een koele afmaker en bracht zijn ploeg daarmee op een comfortabele 2-0 voorsprong. Baronietrainer Van Poelje wisselde daarna verdediger Prent voor aanvaller Schuit, maar die ingreep zette geen zoden meer aan de dijk. Baronie probeerde het spel nog wel te verplaatsen maar deed dat zonder enige overtuiging. Slechts een kopbal in de slotfase van Mijnhijmer over het Rotterdamse doel was het enige wapenfeit.

De zege van de thuisclub was meer dan verdiend na een wedstrijd waarbij Baronie op alle fronten werd afgetroefd. Met de wedstrijd volgende week tegen Gemert voor de boeg is dat natuurlijk geen geruststellende gedachte. Baronie moet echter het geloof in eigen kunnen houden en deze nederlaag maar zo snel mogelijk vergeten.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Leonidas – Baronie 2-0 (0-0)
1-0 en 2-0 Leonidas.

4 Shares