NAC Breda heeft helemaal niks te zoeken in Alkmaar

Datum: zondag 12 augustus 2018, 19:05 - Auteur: Mica de Montigny

NAC Breda heeft helemaal niks te zoeken in Alkmaar

NAC is het Eredivisieseizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. In het Alkmaar werd het 5-0 voor AZ. Bij rust keken de Bredanaars al tegen een 3-0 achterstand aan.

De thuisploeg was in de openingsfase duidelijk baas in eigen huis en zette doelman Birighitti na krap 3 minuten spelen al aan het werk. Na een ingestudeerde corner kon Midtsjo de bal vanaf randje zestien vrij op doel schieten. De Australische goalie keerde het schot op zijn beurt en wist een vroege tegengoal te voorkomen. Daarmee ging de Alkmaarse storm niet liggen. In tegendeel; AZ zette NAC vast op eigen helft en creeërde via Ouwejan, Idrissi en Hatzidiakos een aantal grote kansen. De Parel van het Zuiden kreeg uiteindelijk na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Arno Verschuren kon indribbelen en vanaf twintig meter uithalen. Zijn schot belandde echter in de handen van doelman Bizot.

Na twintig minuten spelen waren de grootste windstoten gaan liggen en kwamen de geel-zwarten wat meer in het eigen spel. Dat resulteerde niet direct in grote kansen, maar het grote ‘pompen of verzuipen’-werk leek voorbij. De thuisploeg liet die illusie maar even levend. In de 27ste minuut kon Svensson de trekker succesvol overhalen en zette hij AZ op een 1-0 voorsprong. Een luttele minuten later was het opnieuw raak. Na een voorzet van klutsbal via Til tekende Hatzidiakos met een volley voor de 2-0. NAC leek met een 2-0 achterstand de rust in te gaan, maar kort voor de thee kon Boadu de bal simpel binnentikken na een verkeerd weggewerkte terugspeelbal door Birighitti. Zo stond het 3-0 bij rust.

Na rust mocht Luka Ilic zijn debuut maken. Hij verving Gervane Kastaneer. De Serviër bereidde kort na rust een actie voor, door een combinatie aan te gaan met Fabian Sporkslede op links. Laatstgenoemde gaf uiteindelijk een voorzet, maar die werd niet beloond met een Bredase goal.

NAC kwam beter uit de startblokken dan in de eerste helft en bood het team van John van den Brom meer weerstand. AZ bleef de bovenliggende partij, maar de Parel van het Zuiden vond zo nu en dan een gaatje in de Alkmaarse defensie. Debutant Ilic kreeg de grootste kans van de wedstrijd namens NAC. Van binnen de zestien kreeg hij de kans om de bal tussen de palen te schieten, maar hij zag zijn poging op doelman Bizot stranden.

Het zag er lang naar uit dat AZ voor een 3-0 overwinning tekende, maar de rood-witten deelden nog eens twee genadeklappen uit. Teun Koopmeiners probeerde het van afstand. Zijn schot werd van richting veranderd en eindigde in het doel van de Bredanaars: 4-0. Niet veel later was het nog een keer raak. Na een voorzet van links kon spits Bjorn Johnsen de 5-0 binnenkoppen.

Zo eindigde de middag voor NAC in mineur. Volgende week zaterdag ontvangt de ploeg van Mitchell van der Gaag in eigen huis de Graafschap. Om 18:30 is de aftrap van het eerste Avondje NAC van dit seizoen.

(bron: nac.nl)

AZ – NAC Breda 5-0 (2-0)
1-0 Svensson, 2-0 Hatidiakos, 3-0 Boadu, 4-0 Koopmeiners, 5-0 Johnsen.

0 Shares