Datum: zondag 26 januari 2020, 16:29 - Auteur: Mica de Montigny

NAC staat met beide benen op de grond na bezoek aan Deventer

NAC heeft zondag in het uitduel tegen Go Ahead Eagles de zege op PSV geen goed vervolg kunnen geven. In De Adelaarshorst maakte een penalty het verschil. Ondanks dat het spel heen en weer golfde, bleek Go Ahead de gelukkigste vandaag: 1-0.

NAC begon sterk aan het duel in Deventer. Al na acht minuten was daar de eerste kans. Arno Verschueren snoepte de bal goed af van zijn tegenstander, waarna hij het zestienmetergebied instormde. De Belg kreeg de bal niet goed genoeg onder controle, waardoor hij niet goed tot een doelpoging kon komen.  Na ruim een kwartier voetballen combineerden Luka Ilic en Jordan van der Gaag goed, waarna de bal bij Huseyin Dogan eindigde: zijn schot werd geblokt. In de daarop volgende aanval werd Dogan op de rand van het zestienmetergebied onderuit gehaald. De vrije trap belandde op het hoofd van Van Hecke, maar die mikte net naast.

Op slag van rust kreeg NAC dé kans op de voorsprong. Mounir El Allouchi haalt na goed doorzetten de achterlijn, zijn voorzet komt terecht voor de voeten van Arno Verschueren die met alle moeite de bal richting doel krijgt. Zijn inzet gaat centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Mede daardoor stond er na 45 minuten spelen nog 0-0 op het scorebord.

De Parel van het Zuiden begon de tweede helft niet al te best: Go Ahead Eagles zette aan en kreeg een aantal kansen op de openingstreffer. Nick Olij stond echter zijn mannetje onder de lat. Na een uur spelen kreeg NAC wat meer overwicht. Zo stoomde Schouten goed op via de rechterkant, maar zjin voorzet vond geen medespeler. Een kwartier voor tijd viel de 1-0. Invaller Maarten Pouwels brak op links door en vond Roger Riera op zijn weg. Pouwels ging over het been van de Spanjaard heen en scheidsrechter Joey Kooij zag daar een penalty in. Aanvoerder Jeroen Veldmate benutte de strafschop en schoot zo Go Ahead Eagles uiteindelijk naar de zege.

NAC probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, maar die viel niet meer. De laatste poging kwam van de voet van Van Anholt; zijn schot belandde in het zijnet.

Go Ahead Eagles – NAC Breda 1-0 (0-0) 1-0 Veldmate (pen.).