Datum: woensdag 18 december 2019, 23:50 - Auteur: Redactie

NAC voorkomt een blamage in het bekertoernooi

Eén ding is zeker: NAC Breda zit na de winterstop nog in de beker. Woensdagavond stelde de Parel van het Zuiden teleur bij een amateurclub, maar moest Sparta Nijkerk alsnog buigen in de verlenging.

Trainer Ruud Brood begon in Nijkerk met de volgende elf: Olij, Mashart, Noblejas, Riera, Van Anholt, I. Ilic, Verschueren, Boussaid, El Allouchi, Stokkers, Dogan. Dat betekende dat Javier Noblejas na een blessure terugkeerde in de basiself.

NAC begon goed aan het bekerduel. Finn Stokkers kreeg een kans, maar zijn schot werd geblokt. Ook Huseyin Dogan stichtte gevaar. De kopballen van de nummer tien gingen echter naast. Na een halfuur spelen was Othmane Boussaid dichtbij, ware het niet dat zijn poging van de lijn werd gehaald. De thuisploeg was in de omschakeling zo nu en dan gevaarlijk, maar ook Olij hield zijn doel schoon. Daardoor stond er na 45 minuten spelen nog 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen. Boussaid, Arno Verschueren en invaller Jan Paul van Hecke waren dichtbij, terwijl aan de andere kant Nick Olij NAC op de been hield met enkele goede reddingen. In de slotfase was de ploeg van trainer Brood enkele malen dichtbij. Ivan Ilic trof de paal, waarna Dogan en Stokkers Sparta Nijkerk-doelman Thijs Janssen tot reddingen dwongen.

In de ruim negentig minuten kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor de verlenging volgde. Daarin was het snel raak voor NAC. Invaller Andrija Filipovic schoot op de keeper, waarna Dogan de rebound binnen schoot en zo de 0-1 op het scorebord zette. Dat was uiteindelijk genoeg voor NAC om de achtste finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken.

(bron: nac.nl)

Sparta Nijkerk – NAC Breda 0-1 (0-0) Dogan scoort de winnende na verlenging.

0 Shares