Datum: zaterdag 24 september 2022, 16:45 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 begint 4D met een veerkrachtige remise tegen RFC

Olympia ’60 en RFC deelden zaterdagmiddag in 4D de koek. Op het Dongense veld vielen er genoeg goals, maar wel netjes verdeeld.

Op een kletsnat sportpark Crispijn en onder een continue regenval startten de mannen uit Raamsdonksveer voortvarender. In de wedstrijd met een hoog tempo was RFC in het eerste bedrijf de ietwat bovenliggende partij. De 0-1 kwam na zo’n half uur wat ongelukkig tot stand. Een van richting veranderd schot viel achter keeper Swanen in het doel. Olympia kon hier weinig tegenover zetten. Op het moment dat de teams dachten met deze stand te gaan rusten sloeg RFC nog een keer toe. Of beter gezegd pakte RFC het cadeautje uit dat Olympia weggaf. Ruststand 0-2.

Na rust, met extra aanvallende impulsen van invallers Merlijn Biemans en Thymo de Bruin werd Olympia gevaarlijker. In de vorm van kopballen van Nick kwamen er wat kansjes. RFC leek zich met de 0-2 voorspong zichzelf in slaap gesust te hebben. Een mooi moment om toe te slaan, dacht Thymo de Bruin die de “Anschlußtreffer” produceerde. De treffer bracht het hele team extra energie en er werd naarstig op zoek gegaan naar de gelijkmaker.

Die kwam er ook na een mooie aanval. Het schot van Espen Voskuil kon nog worden gepareerd door de goalie maar goaltjesdief Nick promoveerde de rebound tot de 2-2. Beide teams dachten in de slotfase nog voor de drie punten te gaan. Keeper Jim Swanen moest een paar keer handelend optreden. Maar ook de RFC verdediging moest alle zeilen bijzetten. De meeste krachten waren bij beide partijen weggevloeid waardoor een derde treffer er niet meer in zat.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Mohammed Duzgun. “Mijn voormalige club RFC is goed, zeker top drie-waardig. Het is zeker een verdiend punt voor ons. Ik heb wat omzettingen moeten doen en twee keer gewisseld in de rust, maar toen kwamen we goed terug. Wat dit resultaat mij zegt voor de nabije toekomst? Dat we veerkracht hebben en een mentaal sterke groep, maar ook dat we nog hard moeten werken.”

(verslag door Olympia ’60, interview voor Voetbalinbreda.nl)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Olympia ’60 – RFC 2-2 (0-2)
0-1 en 0-2 RFC, 1-2 Thymo de Bruin , 2-2 Nick van Wanrooij.