Datum: donderdag 13 december 2018, 22:56 - Auteur: Redactie

Parijs: echte voetbalstad van het heden én de toekomst

De ‘Eiffeltoren’, de ‘Arc de Triomph’, het ‘Louvre’ of de ‘Sacre Coeur’: trekpleisters van de hoofdstad in Frankrijk die jaarlijks miljoenen mensen trekken van over heel de wereld. Maar in alle mondiale reisgidsen over deze wereldstad kan er een hoofdattractie bij: het Parc des Princes.

Daar, in een mondaine wijk, schittert Paris Saint-Germain al tijden. De Franse topclub domineert de Ligue 1 dit decennium en ook dit seizoen staat de ploeg van nieuwbakken trainer Thomas Tuchel stijf aan kop. Alleen de Champions League ontbreekt nog in de prijzenkast van het huidige project van Nasser Al-Khelaifi. De steenrijke familie uit Qatar, met hem als leidende man, bespaart kosten noch moeite om de droom te verwezenlijken.

Met de hashtag ‘DreamBigger’ dromen talloze fans van de ‘Cup met de grote oren’ in Parijs. De landstitel en een bekerwinst is jaarlijkse koek, maar winst van het miljoenenbal is het ultieme doel in de bruisende metropool. Met record brekende transfers (Neymar kwam over van FC Barcelona en Kylian Mbappe van AS Monaco) is het wachten op de eerste Europese mijlpaal.

Deze grootheden zijn niet de enige publiekstrekkers. Wat te denken van all time topscorer Edinson Cavani of de fijn besnaarde Angel Di Maria. Eerlijk waar, voetbalreizen naar Paris Saint-Germain zijn echt een spektakel. Je begint met een heerlijke koffie, een biertje of een andere versnapering op steenworp afstand van het fraaie stadion. Rondom de riante rotonde, waar je liever niet met je auto zoekt naar een parkeerplek, zijn er meer dan genoeg bars en restaurants waar je ontspannen kunt toeleven naar de start van de wedstrijd.

Wat opvalt zodra je de thuishaven van Paris Saint-Germain entert is zijn de prachtige tribunes. Met meer dan 40.000 stoeltjes is het nog net compact genoeg. Compact genoeg om een unieke sfeer te creëren. Je moet niet raar opkijken als The Black Eyed Peas vlak voor de aftrap optreedt of je Bruno Mars zijn dansmoves ziet etaleren op de middenstip: voetballend Parijs is een ware show geworden. De fans in Parijs zijn opvallend positief. Natuurlijk door de successen, maar zodra de toeschouwers kans zien een actie van een speler toe te juichen, zullen ze dit eerder doen dan bijvoorbeeld een kritisch fluitconcert na een tegengoal of een foute pass. Dit in tegenstelling tot heel wat andere landen: ici c’est Paris.

Een trip naar Paris Saint-Germain is daarnaast nog toeganke.lijker dan pak ‘m beet Madrid of Rome. De reisduur is korter en qua stad is Parijs sowieso leading op dit continent. VoetbalTravel biedt een compleet verzorgde reis aan, of je nu op eigen vervoer gaat, een vlucht prefereert, hotel wil boeken of wat dan ook, alles is in een paar simpele klikken geregeld. Tegen betaalbare prijzen realiseer jij al je voetbaldromen en stil je je honger naar onvergetelijke voetbalreizen. Allez Paris!