Datum: zondag 6 november 2022, 17:09 - Auteur: Redactie

PCP boekt fortuinlijke en ongelooflijke zege in extremis

PCP haakte zondagmiddag aan richting het linkerrijtje. De ploeg uit Brabantpark kreeg in 4C Gesta op bezoek en won op ongelooflijke en gelukkige wijze na een achterstand vlak voor tijd.

Het was de dood of de gladiolen voor PCP, na een slechte start van de campagne. De terugkeer van zaalvoetbal-international Mouhcine Zerouali was ook meer dan welkom. “Er moest een omslag gaan komen en dit hebben we vandaag als team briljant gedaan. We hebben Gesta in balbezit helemaal kapot gespeeld en toch kwamen we na een uur spelen weer met 0-1 achter door een afstandsschot. Maar als team bleven we geloof houden dat dit de wedstrijd moest zijn. Vijftien minuten voor tijd zijn we alles of niks gaan spelen en kregen we een vrije trap in hun zestien. Een bal die door de scheids werd gezien als terugspeelbal op de keeper. Deze werd tegen een hand van een Gesta-speler aangeschoten en de arbiter legde hem op de stip. Bryan Veth pakte het cadeautje gretig uit”, keek PCP-trainer Lorenzo Boudewijns terug in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

Het was toen al in blessuretijd en het werd nog krankzinniger. PCP speelde al tien minuten met tien man door een blessure en geen wisselmogelijkheid. Gesta trapte af en pompte de bal gelijk naar voren. Die belandde op middenveld terecht en werd verlengd op Veth, hij stak de bal diagonaal op Sofiane Meydubi (foto) en die schiet uit een onmogelijk hoek de 2-1 binnen in 96ste minuut (!). “Het leek wel een explosie bij staf, spelers en supporters. Eindelijk zat het eens een keer mee. Maar wat dan ook een keer gezegd mag worden is dat de scheidsrechter er kort op zat en goed gezag had over de wedstrijd aan beide kanten. Mijn complimenten. Verder hebben we voetballend heel goed gespeeld en als team de rust bewaard en kansen geceëerd. Ben oprecht trots dat de jongens er zo in bleven geloven, een groot compliment naar hun want ze hebben klappen genoeg gehad en nu de rug gerecht.”

PCP – Gesta 2-1 (0-0)
0-1 Gesta, 1-1 Bryan Veth (pen.), 2-1 Sofiane Meydubi.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss