Datum: zondag 1 december 2019, 17:28 - Auteur: Redactie

PCP ZO blijft maar kwakkelen: SAB wint stadsderby

Een groot deel van de PCP-selectie wilde coach Peter Maaskant eruit zo geschiedde. De vraag is alleen of het een positief effect zal hebben voor de Brabantparkers, die het gemis van hun topscorer voelden. SAB won in elk geval in 4C zondagmiddag zonder al te veel kleerscheuren.

Sportpark Ruitersbos zag een aanvallend onmachtig PCP ploeteren tegen SAB, dat na een kwartier spelen al een waarschuwingsschot afvuurde op het vijandelijke doel. Jeroen Maas raakte de lat, maar had een poosje later wél geluk; 1-0. De gasten konden geen vuist maken, mede door de absentie van spits Ibrahim Ikililou, die wegens werkzaamheden afwezig was.

Een groot gemis voor de trainerloze equipe uit Breda-Oost, waar Breda-Zuid lak aan had. Na rust bewees SAB verder te zijn als team, wat logisch is gezien de vele mutaties elk jaar bij se kleinste amateurclub van de Gemeente Breda. Rhomar Boudzra trapte twintig minuten voor tijd een vrije trap pienter achter de bezoekende keeper Sander de Groot en besliste de stadsderby zodoende.

Komend weekend moet SAB, dat derde staat, aantreden tegen VCW in Wagenberg. PCP dat vorig weekend nog wel won van hekkensluiter Berkdijk na het ontslag van Maaskant, ontvangt op dat moment de trots uit Teteringen: DIA.

SAB – PCP ZO 2-0 (1-0) 1-0 Jeroen Maas, 2-0 Rhomar Boudzra.

15 Shares