“Periodetitel UVV `40? Dat is te hoog gegrepen”

Datum: zaterdag 1 september 2018, 17:38 - Auteur: Mica de Montigny

“Periodetitel UVV `40? Dat is te hoog gegrepen”

VIDEO – Op het nippertje gehandhaafd. Met dat gevoel ging de promovendus van vorig seizoen, UVV, de zomerstop in. Inmiddels is de derdeklasser uit Ulvenhout volop in training en lijkt het team uit het Bredase dorp versterkt. Voetbalinbreda.nl begroette coach Johan Gabriëls en sprak ook met dé aangename verrassing van de voorbije weken: nieweling Corné Dames.

Sportpark Jeugdland staat vol met hekken en podia voor een evenement dat op het punt van beginnen staat, maar achter alle organisatoren verzamelen The Boys in Green zich op het trainingsveld. Zoals elk jaar weinig surpris in de groep: Sjoerd Den Dekker is aanwezig en uiteraard ook Ruud Heestermans, Rolf Snepvangers en keeper Luc van Dongen, om maar een paar usual suspects te noemen. Tussen alle clubmannen loopt echter een aanwinst: de 20-jarige Dames, die afgelopen zomer overkwam van Baronie.

De rechtsbuiten doet het goed, zo vertelt zijn trainer, Gabriëls. “Hij draait een prima voorbereiding. Zelf hebben we matige resultaten geboekt in de voorbereiding, maar er zit wel een stijgende lijn in. We zijn wel bezig geweest met het introduceren van jeugdspelers en ze te laten wennen aan het niveau. We hebben nog drie bekerduels en daarna moeten we er staan. We moeten ons zo snel mogelijk safe spelen en stabieler worden. Een periodetitel? Dat lijkt me te hoog gegrepen. Het wordt belangrijk dat we iedere wedstrijd een plan hebben. Wij zijn geen ploeg die zomaar even het veld op kan lopen.”

De eerder genoemde Dames valt nogmaals op. Hij is vrij uitgesproken, zelfverzekerd en niet een typische UVV’er, al benadrukt hij dat zijn verblijf in Ulvenhout hem prima bevalt. “Het is wel anders dan bij een club uit de stad. Ik ben Baronie gewend en dit is een echte dorpsclub. Maar het is leuk en de kleedkamerhumor is ook goed”, vertelt hij. Zijn persoonlijke doelstellingen? Die liegen er niet om. “Ik wil mijn dienst bewijzen aan de trainer met assists en goals zodat we in de middenmoot kunnen eindigen.” Benieuwd wat beide heren nog meer te melden hadden? Bekijk dan onderstaande reportage.

0 Shares