Datum: zondag 8 december 2019, 16:29 - Auteur: Redactie

Terheijden haalt uit op het gras van ‘promotiekandidaat’ Waspik

In Terheijden lijken de degradatieangsten verdwenen. De recente hekkensluiter haalde zondagmiddag verrassend hard uit in en tegen Waspik en kan omhoog kijken in 4C.

Terwijl Waspik droomde van de titel, stond Terheijden troosteloos onderaan vorige maand. Hoe bizar is dan de uitslag van zondag in het vijandelijke dorp? Het bezoek van coach Fred Vrolijk, wiens inkt onder een nieuw contract nauwelijks opgedroogd was, begon nog wel matig aan de krachtmeting.

Maar het was aan Ruben Sibon te danken dat de Terheijdenaren het duel gingen kantelen. Zijn gelijkmaker voor rust zorgde voor een furieuze tweede helft. Jaimy de Koning bracht de gasten aan de leiding, waarna Jason Joosen de wedstrijd besliste. Het slotakkoord was voor Luc de Peijper. “Dik verdiend”, zei teammanager George van der Velden na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

De ploeg uit de Gemeente Drimmelen is nu zelfs over WDS ‘19 geklommen en heeft met negen uit negen geen goed seizoen, maar wel een lekkere vorm te pakken, waardoor de middenmoot bereikt kan worden voor de winterstop. Volgend weekend komt hoogvlieger SAB naar sportpark Ruitersvaart.

Waspik – Terheijden 1-4 (1-1) 1-0 Waspik, 1-1 Ruben Sibon, 1-2 Jaimy de Koning, 1-3 Jason Joosen, 1-4 Luc de Peijper.

25 Shares