Datum: zaterdag 7 december 2019, 17:28 - Auteur: Redactie

Tiental The Gunners knokt zich bijna langs Boeimeer

Zoals vaker was het affiche in 4C zaterdag mooier dan de uitvoering zelf. De derby van de Haagse Beemden eindigde onbeslist, waardoor The Gunners en Boeimeer enigszins met een onbevredigd gevoel de winterstop aanvangen.

Voor toch nog bijna 200 toeschouwers kruisten The Gunners en Boeimeer zaterdag de degens op sportpark het Hooghuys. Een duel dat door beide ploegen gewonnen moest worden, maar voor door de thuisclub. Met twaalf punten uit negen duels was het een teleurstellende eerste seizoenshelft geweest. Boeimeer had drie punten meer en hoefde in principe iets minder nodig.

Het werd uiteindelijk een vermakelijke eerste helft, waarin de bezoekers op voorsprong kwamen. Boeimeer kreeg namelijk een penalty, maar die werd gemist. Luke van Gurp stond een meter voor zijn lijn en keerde de inzet, maar op de rebound van van de pijlsnelle Randy Kimwanga was hij kansloos; 0-1.

Het antwoord volgde niet veel later: een eigen goal door Bryan Ripzaad rolde knullig achter Boeimeer-goalie Nick Verhagen, die de plek van Jermaine de Vulder heeft ingenomen: 1-1 en tevens de ruststand. Na de pauze gebeurde er nog wel van alles, maar echt indrukwekkend was het niet im Gageldonk.

Zo miste Kevin Visser een enorme kans en raakte Daniël Zwanenburg de paal, terwijl Boeimeer met een man meer stond. Dion Riemens kon zich op het middenveld niet beheersen en kreeg een rode kaart van de verder goed leidende arbiter (foto), die zichtbaar genoot van de derby.

In ondertal maakte de thuisploeg toch de betere indruk. Gescoord werd er niet meer, terwijl een winnaar wel logisch zou zijn. Tommy Mol, vorig weekend nog bepalend met een hattrick bij PCP ZA (0-3) als invaller, mocht lang warmlopen, maar slechts vijf minuten meedoen.

De blessuretijd naderde en de buren vonden het wel prima zo. Een punt voor thuistrainer René van Nijnatten en bezoekende coach Lorenzo Boudewijns. Beide clubs staat bovenin en onderin de middenmoot nu de winterstop is begonnen. Boeimeer doet het vooral als nieuwe ploeg beter dan The Gunners tot dusver.

The Gunners – Boeimeer 1-1 (1-1) 0-1 Randy Kimwanga, 1-1 eigen doelpunt.