Trainer Hoogkamer: “Middenmoot met Boeimeer zou goed zijn”

Datum: maandag 20 augustus 2018, 17:21 - Auteur: Mica de Montigny

Trainer Hoogkamer: “Middenmoot met Boeimeer zou goed zijn”

VIDEO – Boeimeer heeft ook het spits afgebeten deze voorbereiding. De club uit de Haagse Beemden beleefde een hete zomer. Nieuwbakken trainer Richard Hoogkamer en zijn assistent Dustley Mulder, die ook voetbalt, blikken vooruit in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

Wie op het kunstgrasveld van sportpark Heksenwiel een blik werpt op de training van het eerste zondagteam krabt zich vast en zeker achter zijn oren. Van de selectie van vorig seizoen, waarin Boeimeer uiteindelijk door een uitspraak van de KNVB tot één van de lucky losers van de nacompetitie behoorde en daardoor handhaving in de vierde klasse af kon dwingen, zijn er nog maar twee spelers gebleven. De rest is weg. Foetsie.Eerder dit decennium nog een gerespecteerde tweedeklasser, maar nu liggen de kaarten anders.

De Koningsblauwen hebben nu ‘potentierijke’ spelers met een krasje. Voetballers die goed kunnen voetballen, maar bijvoorbeeld een jaar niet gespeeld hebben. Weinig tot geen ritme, geen goede conditie, niet veel ervaring in een eerste elftal. Alleen daarom al verdient men krediet in de Haagse Beemden. Voor Hoogkamer, die naast hoofdcoach ook ‘trainerstrainer’ is binnen de vereniging, ligt er een mooie uitdaging. Geen sterspelers, vedettes en gearriveerde poppetjes. Hoogkamer wil een team smeden van gasten die hij zelf benaderde. Gasten die, in tegenstelling tot legio goede voetballers binnen de club Boeimeer, wél voor het eerste uit willen komen.

Eén van hen is oud-NAC’er Dustley Mulder. Hij is pas 33 jaar, won vorig jaar de Carribean Cup met Curacao nog, maar is gestopt met het profvoetbal en loopt nu al een halfjaar rond bij Boeimeer. Daar gaat hij nog veel spelen, maar hij wil zich vooral ontwikkelen als trainer aan de hand van zijn vriend Hoogkamer. “Met hem zijn we blij en dat is een jongen, net als bijvoorbeeld Dion Meyvis die gebleven is, waar we iets van verwachten. Veel jongens hebben in het verleden dingen ervaren met het bestuur, waardoor ze niet meer voor het eerste willen spelen. Dat is hun keuze, maar wij moeten verder en ik heb er ongelooflijk veel zin in om iets weg te zetten met deze groep. Een plek in de middenmoot zou mooi zijn”, aldus Hoogkamer. In de reportage hieronder hoort en ziet U wat beide heren nog meer denken van de huidige voorbereiding en het komende seizoen.

0 Shares