Trainer Van Galen: “Groen-Wit moet constanter worden”

Datum: donderdag 30 augustus 2018, 17:30 - Auteur: Mica de Montigny

Trainer Van Galen: “Groen-Wit moet constanter worden”

VIDEO – Ook voor Groen-Wit is de voorbereiding in volle gang. De zondag derdeklassers draaiden een moeizaam jaar, maar kunnen nu met een nieuwe hoofdtrainer en wat nieuwe poppetjes op zoek naar eerherstel. Voetbalinbreda.nl reed naar het Haagse sportpark en sprak met twee belangrijke personen.

Dinsdavond, 21 augustus. Het offerfeest is bezig voor de Marokkaanse gemeenschap en dus zijn er op de training een paar opvallende afwezigen. Ahmed en Mouhcine Zerouali bijvoorbeeld. Imad Zriouil is wel aanwezig aan de Postillonstraat. De linksback is weer terug in het oude nest, na een mislukt avontuur bij Baronie. “Het is fijn om weer te voetballen met vrienden, familie en oude bekenden. Voor mij persoonlijk is het doel om fit te blijven en zoveel mogelijk te spelen, dan komt de rest vanzelf. Met Groen-Wit willen we de top zes bereiken, vertelt hij met een serieuze blik in zijn ogen.

Zijn coach, Martijn van Galen, is ook terug in Breda. En een beetje bij Groen-Wit ook, alhoewel hij er nooit eerder werkzaam was. “Ik stond er eigenlijk al middenin. Ik heb veel wedstrijden gezien vorig seizoen. Sinds mijn zoon Tijn van Galen hier in de B-jeugd kwam spelen toen, kwam hij terecht in een warm bad. De mensen hier zijn goed. Vorig seizoen heeft Groen-Wit een moelijk jaar gehad, dit jaar moet dat beter. We moeten vooral niet meer zo wisselvallig zijn. Spelers moeten fit zijn en twee keer trainen, dan mik ik op het linkerrijtje”. aldus de oefenmeester die de laatste jaren de leiding had over RBC en Klundert.

De training zelf begint met een flinke conditionele proef. Said Meydubi is ontspannen en praat tussen alle loopoefeningen nog met een ex-ploegmakker die langs de lijn staat. Het is te hopen dat hij zoals ‘vroeger’ een niet te passeren blok gaat vormen met Oualid Saadouni, die tegenwoordig alleen op donderdag komt, gezien zijn profleven als zaalvoetballer. Ook Madoche Mputu valt op. De ex-speler van onder meer Halsteren en Jong NAC Breda knalt een bal verschrikkelijk hard tegen de kruising. Het maakt indruk op alle aanwezigen. Enfin, wat Zriouil en Van Galen nog meer te vertellen hadden kunt U bekijken in de video onder dit artikel.

0 Shares