Datum: zondag 19 januari 2020, 18:42 - Auteur: Redactie

TVC Breda stunt in Baarle-Nassau en vloert koploper

Het in het rechterrijtje van 5B bivakkerende TVC Breda haalde een stunt uit zondagmiddag. Koploper Gloria UC werd voor eigen fans gekraakt.

In het grensplaatsje was het voor rust doelpuntloos, maar daar kwam in de tweede helft verandering. Nota bene Johan Rijndorp (foto) brak in de 65ste minuut de ban. De routinier was voor de winterstop nog coach samen met Nijs Kivits, maar de groep vroeg hem weer te gaan spelen en hij kon geen nee zeggen. De gehaaide spits scoorde meteen. Tien minuten voor tijd maakte Jeremy Sips een einde aan alle spanning voor de Viola’s uit Tuinzigt, die het inhaalduel verrassend wonnen.

“Vooraf had ik ook gezegd ‘verrassend’, maar na de wedstrijd vind ik het gewoon een dik verdiende overwinning. Voetballend was het heel moeilijk op een eigenlijk onbespeelbaar veld, maar we groeien steeds verder als groep en dat doet me goed om te zien. We hebben voor de winterstop veel complimenten gekregen en terecht voor het team, alleen nu willen we punten gaan pakken en daar is dit een heel goed begin voor”, jubelde coach Kevin Faas na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Gloria UC – TVC Breda 0-2 (0-0) 0-1 Johan Rijndorp, 0-2 Jeremy Sips.

242 Shares