Datum: zaterdag 2 oktober 2021, 17:51 - Auteur: Mica de Montigny

Veerkrachtig The Gunners kantelt SSC ’55 na rust

VIDEO – Het zag er lange tijd niet naar uit dat The Gunners een feestje kon bouwen zaterdagavond, maar het gebeurde dankzij een krachtige tweede helft toch wel. SSC ’55 vergooide zijn voorsprong en droop met de staart tussen de benen af in Gageldonk.

Sportpark het Hooghuys verwelkomde zijn selectie voor het eerste thuisduel van de competitie met SSC als taaie opponent. Het voetbal van de Bredanaars was zoals de weersomstandigheden: beetje grauw, paar spatjes regen, niet koud, maar zeker niet warm. Coach Brian Piris, die onlangs het stokje overnam van de opgestapte Peter Remie, zag hoe het bezoek de leiding nam en kon daar met zijn formatie niets tegenover stellen. Althans, tot na ruim een uur spelen, want toen viel er een heerlijke gelijkmaker.

Boris Houtzager kreeg de bal op de vijandelijke helft aan de linkerkant. Hij krulde een steekbal zeer fraai over de laatste linie en tussen de mee opstomende Charlie van Oosterhout en de keeper van de gasten. Van Oosterhout (foto, links) moest het leer nog even controleren en had ook de optie om het breed te leggen, maar omdat de bal even moest stuiteren, nam hij zijn tijd en kwam hij met een briljante oplossing. De rechtsback knalde het projectiel verschroeiend hard in het dak van de goal op een meter of elf: 1-1.

Een fantastische treffer van de ‘Hakimi uit Gageldonk’. Enfin, het bleek niet genoeg voor de Bredanaars. Een gelijkopgaande strijd leek af te stevenen op een remise, maar zoals gezegd, The Gunners wilde meer. En het kreeg meer. Uit een vrije trap werd de bal uiteindelijk tot bij Tim Suter geknikt, die op zijn beurt de bal tegen het hoge been van zijn bewaker kopte. De keeper was kansloos op de soort van boogbal en de vreugde was enorm: 2-1 en kat in ‘t bakkie. Buitenspel was het echter wel, maar niemand die daar om maalt.

Defensieleider Eljay Hoed sprak na afloop kort met Voetbalinbreda.nl over de driepunter. “We spelen nog geen goed voetbal, maar leveren wel heel veel strijd. We staan voorlopig bovenaan”, is hij maar wat content met de koppositie van The Gunners. Ook spits Daniël Zwanenburg, die een grote kans om zeep hielp, maar wel heerlijk bikkelde voorin verder, was blij. “Het was strijden tot het einde en iedereen deed mee”, zo klonk het met trots. Volgende week wacht voor de withemden het lastige uitduel met Baronie ZA.

VIDEO: Klik Hier Voor De Winnende Goal Van Tim Suter (The Gunners)

The Gunners – SSC ’55 2-1 (0-1)
0-1 SSC ’55, 1-1 Charlie van Oosterhout, 2-1 Tim Suter.

0 Shares