Datum: woensdag 4 september 2019, 16:02 - Auteur: Redactie

Voetbalclubs willen legaal online gokken in Nederland?

Hoe staat het met de status van legaal gokken in Nederland? Het is ontzettend populair, bijna dan een 2 miljoen mensen doen er jaarlijks aan mee, online gokken met echt geld in Nederland. In Nederland is er het afgelopen jaar veel aan het veranderen, de eerste kamer heeft een paar maanden geleden gestemd voor de Wet Kansspelen op afstand. Ook voor het wedden op wedstrijden en uitslagen kan er een gigantische markt ontstaan.

Recent heeft PSV hun supporters om gokadvies gevraagd om de mogelijkheden voor de toekomst te peilen. Deze peiling zorgt voor gemengde gevoelens. Er zijn voor- en tegenstanders maar het meest ingewikkelde lijkt het (nu nog) grijze gebied. Online sportweddenschappen zijn nu nog niet toegestaan in Nederland. Ook zijn er veel mensen uberhaupt tegen de legalisering van het online gokken waardoor het nog lastig kan worden om dit naar de supporters te verantwoorden.

In het buitenland worden er miljoenen verdient met het wedden op wedstrijduitslagen. De grote clubs hebben hierdoor echt een gigantische (financiele) voorsprong op clubs uit landen waar dit niet toegestaan is. In het buitenland is het soms toegestaan voor casino-gerelateerde bedrijven om als shirtsponsor voor een voetbalclub op te treden. Zo krijgt Real Madrid F.C. zo’n 25 miljoen euro op jaarbasis van het beruchte Bwin. Als we even het voorbeeld van PSV pakken, zij verwachten circa 1 tot 1,5 miljoen euro per jaar aan extra inkomsten te kunnen krijgen als dit toegestaan is, voor de hele eredivisie zou dit snel een positieve impuls van rond de €10 miljoen op jaarbasis zijn.

Als voetbal- en gok-fanaten zijn we erg blij met berichten dat topclubs zoals PSV de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn. Meer mogelijkheden om te wedden zou ook buitelandse sport-fans naar de Eredivisie kunnen aantrekken. De extra inkomsten voor de clubs zouden er daarbij voor kunnen zorgen dat Nederland nog beter meedoet op Europees niveau.

0 Shares