Datum: woensdag 13 januari 2021, 12:53 - Auteur: Redactie

‘Voetballend Breda weet op 2 februari waar het aan toe is’

De KNVB beslist uiterlijk in de week van 9 februari wat er met het seizoen bij de senioren in het amateurvoetbal gebeurt. De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond houdt vast aan twee opties voor het uitspelen van de competities nu bekend is dat de lockdown verlengd is.
 
In december werd al duidelijk dat er nog twee mogelijkheden zijn om het seizoen af te maken: de competities opdelen in halve poules (waarbij alsnog een hele competitie wordt gespeeld) of het uitspelen van alleen alle eerste competitiehelften. “Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s”, zo meldt de KNVB woensdag in een verklaring. “Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar.”
 
De voetbalbond hoopt bij de eerstvolgende persconferentie van het kabinet op dinsdag 2 februari meer duidelijkheid te krijgen over mogelijke versoepelingen voor de sport. Op basis daarvan zal de beslissing vallen over het uitspelen van de competities. Het amateurvoetbal voor senioren ligt al vele maanden stil. Begin december vroeg de KNVB op het Malieveld in Den Haag aandacht voor de ruim 600.000 voetballende senioren, die in tegenstelling tot de jeugd nog altijd niet in teamverband mogen trainen.
7 Shares