Wat hebben voetbal, Fiat, VW en Jeep met elkaar gemeen?

Datum: zaterdag 1 september 2018, 17:27 - Auteur: Mica de Montigny

Wat hebben voetbal, Fiat, VW en Jeep met elkaar gemeen?

Als je aan voetbal denkt dan denk je niet altijd gelijk aan automerken. Maar voetbal en auto’s zijn toch echt onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je ziet voetballers vaak in een nieuwe auto rijden van de club of van zichzelf. Sommige voetballers zijn zo gek van auto’s dat ze zelf een verzameling van de mooiste en duurste auto’s hebben staan. Naast de auto’s van de voetballers is er nog een reden waarom voetbal en auto’s met elkaar verbonden zijn. Kijk maar eens goed naar de wedstrijdshirts die de spelers dragen want op een aantal shirts staat het logo van een automerk.

Onze voetbalhelden en hun liefde voor auto’s

Heb jij ooit al eens een topvoetballer in een oude auto zien rijden met roest erop? Dat past natuurlijk niet bij hun imago. Messi rijdt in de duurste auto van dit moment een Ferrari van 32 miljoen euro. Ronaldo heeft een compleet eigen wagenpark waaronder auto’s van de merken Lamborghini, Ferrari en Bugatti. En dan te bedenken dat Ronaldo dankzij Fiat bij juventus speelt. Fiat betaald met een sponsordeal het salaris van Ronaldo van maar liefst 31 miljoen euro. Zelfs onze eigen Depay gaat shoppen in zijn Rolls Roys.Automerken als hoofdsponsors

Naast de voetballers hebben ook de voetbalclubs een connectie met automerken. Ze hebben samen een rijke geschiedenis. In het verleden zijn er zowel in de eredivisie als in de buitenlandse divisies een flink aantal club geweest die een automerk als hoofdsponsor hadden. En op dit moment zijn er nog steeds clubs die spelen met een automerk op hun shirts. In Italië speelt Juventus met Jeep als shirtsponsor. In Engeland speelt Manchester United met Chevrolet op hun shirts. In Duitsland blinkt het Volkswagen logo op het shirt van Wolfsburg.Rijd jij zelf ook in een Fiat, Volkswagen of Jeep?

Rijd jij in één van deze merken auto’s? Dan wil je wellicht jouw auto verder personaliseren en nog mooier maken. Met nieuwe velgen kun je jouw Volkswagen bijvoorbeeld een totaal ander uiterlijk geven (zie Wheelpoint). Lichtmetalen velgen blinken altijd heel mooi en geven de auto een andere uitstraling. Daarnaast maken ze jouw auto lichter en lijkt jouw auto duurder. En in het zwart geven ze de auto een macho uiterlijk en maken ze er een mooi geheel van.

Je kan altijd de auto van jouw voetbalheld als voorbeeld nemen, ook al is het een ander automerk. Een auto kan je zelf personaliseren op verschillende manieren. Ben jij helemaal weg van de auto van Ronaldo of Messi door zijn getinte ramen en blinkende wielen? Dat is ook bij jouw auto mogelijk met een paar kleine aanpassingen. Een topvoetballer kiest ook voor extra opties op zijn auto omdat ze het liefst een auto hebben waar ze graag in gezien willen worden. Wil je dat jouw auto helemaal past bij de voetbal en de liefde voor jouw club? Je kunt je auto laten spuiten in de kleuren van NAC Breda (zie deze actie van 2010).

0 Shares