Datum: zaterdag 21 december 2019, 22:38 - Auteur: Redactie

Winnend NAC Breda worstelt zich naar de winterstop

NAC Breda kan toch nog met een redelijk gevoel de winterstop in. Zaterdagavond versloeg het FC Dordrecht na de pauze.

Het was de laatste thuiswedstrijd van 2019, maar toch slaagde NAC er in om na het rustsignaal een striemend fluitconcert om de oren te krijgen van zijn trouwe aanhang. De Bredanaars stonden namelijk een halfuur lang onder de druk tegen de slechtste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Het Rat Verlegh Stadion zag hoe de gastheer nog goed opende, maar snel wegzakte. De koude avond kwam uiteindelijk toch nog goed.

Trainer Brood bracht de gepasseerde Luka Ilic in het veld en die scoorde al na ruim vijf minuten de bevrijdende openingstreffer. Van buiten het strafschopgebied plaatste hij de bal in de verre hoek. De Servische aanvaller vierde die goal met het vingertje voor zijn mond, met de bedoeling alle criticasters de mond te snoeren. Daarna ging het allemaal wat beter en kon de weer in de basis begonnen Sydney van Hooijdonk uit een corner de 2-0 scoren.

Zelfs Robin Schouten, die ook verrassend aan de aftrap verscheen, deed in blessuretijd nog een duit in het zakje: 3-0. Het publiek, van wie een klein deel vermoedelijk thuis was gebleven om het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari te aanschouwen op televisie, kon toch met een glimlach huiswaarts. NAC is periodekampioen en staat op drie punten achter op De Graafschap, die de tweede promotieplek in handen heeft. Koploper Cambuur lijkt nu al niet meer te achterhalen.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda – FC Dordrecht 3-0 (0-0) 1-0 Luka Ilic, 2-0 Sydney van Hooijdonk, 3-0 Robin Schouten.

0 Shares