Datum: vrijdag 22 april 2022, 22:16 - Auteur: Redactie

FC Dordrecht zet NAC Breda voor schut in extremis

NAC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de jacht op een plaats in de play-offs. Waar NAC vorige week gelukkig was in de blessuretijd, kreeg het nu in de absolute slotfase de deksel op de neus. Nadat Bannis voor rust de 1-0 voor zijn rekening genomen had, kwam Dordrecht in de tweede helft langszij door doelpunten van Suray en Tremour.

In de basiself van NAC was één wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Kaj de Rooij pakte tijdens het duel met Almere City FC zijn vijfde gele kaart van het seizoen, en liep een schorsing van één wedstrijd op. Boris van Schuppen nam zijn plaats in op de rechterflank.

Het eerste gevaar van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten. Bannis versierde in de eerste minuut een vrije schop. Velanas nam plaats achter de bal en krulde de bal richting de linkeronderhoek, maar de paal weerhield hem van scoren.

Echte kansen vielen voor enige tijd niet, totdat FC Dordrecht uitbrak in de 22e minuut. Pascu wist één op één te komen met Nick Olij, die goed uitkwam en zijn inzet keerde. Adiléhou kwam aan Bredase zijde in een scorende positie. Van Schuppen plaatste via een vrije trap vanaf rechts de bal perfect op het hoofd van de Beniner, maar zijn inzet belandde niet in het net.

In de 38e minuut was het dan wel raak voor de Parel van het Zuiden. Via een aanval over de linkerflank wordt de bal uiteindelijk aangegeven door Boris van Schuppen, waardoor Naoufal Bannis de bal in de korte hoek kan tikken met het hoofd voor de openingstreffer: 1-0! Dit was tevens de ruststand.

Vlak na het begin van de tweede helft wist FC Dordrecht de score gelijk te trekken. Nummer twintig Mathis Suray tikte na aangeven van Jacky Donker de bal in de verre hoek langs Olij waardoor de Zwarte Schapen op gelijke hoogte kwamen.

Veel grote kansen werden in de tweede helft niet gecreëerd. In de extra speeltijd gaat het dan toch mis voor NAC. Via de rechterflank wordt de bal laag voorgegeven waardoor de net ingebrachte Sergio Tremour binnen kan schuiven voor de 1-2.

Met dit late doelpunt eindigt de wedstrijd na 97 minuten spelen in een nederlaag voor NAC. Volgende week krijgt de ploeg van Edwin de Graaf de kans zich te herpakken als TOP Oss op bezoek komt.