Datum: zondag 23 april 2023, 17:53 - Auteur: Redactie

WDS knoeit met man meer en geeft riante voorsprong weg

WDS kreeg het zondag in 4C voor elkaar om een ruime voorsprong te verpesten tegen een man minder. Promovendus Neerlandia ’31 was de morele winnaar na een spectaculaire remise.

WDS startte sterk met de 0-1 in de 4de minuut. Bart van Eekelen stuurde Abdul Avci 1 op 1 met de vijandelijke keeper en die lobte de bal over de keeper. Na tien minuten leek de volgende goal in de maak. Ojani Muntslag kopte de bal op de lat en de rebound van Quinten van Zalen werd op een wonderlijke manier gepareerd door de thuisgoalie. Nog geen twee minuten later was het de beurt aan Nick Verhagen om te laten zien wat hij kan. Oog in oog met twee man van Neerlandia pakte de sluitpost uit Breda zowel de eerste bal als de rebound en hield zo zijn ploeg op de been.

Na 22 minuten een actie van Van Eekelen. Hij passeerde zijn directe tegenstander alsof hij er niet stond en op het moment van voorgeven een belachelijke overtreding van achteren; rood en een strafschop. Abdul Avci ging achter de bal staan en schoot de 0-2 binnen. Amper vier minuten later slordig balverlies van de niet fitte Muntslag leverde een steekbal op en de aansluitingstreffer voor Neerlandia. Niet veel later viel aanvoerder Dinh Vo met een zware hamstringblessure uit. Andries Tolenaars had zich al klaar gemaakt om voor Muntslag in te vallen, maar kon nu het veld in voor Vo. De organisatie was hierdoor weg en een diepe bal leverde een sprintduel op tussen Danisho Siner en Joas Leinders die door laatstgenoemde werd gewonnen; 2-2 en de thuisploeg weer terug in de wedstrijd.

Ook Muntslag kon inmiddels het veld verlaten voor Bryan Ripzaad en hierdoor kon WDS weer naar zijn eigen formatie. De vele omzettingen waren lastig voor de uitploeg. Sterker nog, op slag van rust werd het ook nog 3-2 voor Neerlandia. De bal werd weggestoken achter de verdediging en de bal werd keurig afgewerkt achter Verhagen. Stevige woorden onderling in de kleedkamer waren het gevolg van de deceptie van de laatste twintig minuten van de eerste helft. Helaas was Van Eekelen dusdanig geraakt dat men kon concluderen dat hij de wedstrijd uit is geschopt. Wissel nummer 3 was een feit.

Het scherp zetten in de rust leek te helpen. Bayram Avci mocht vanaf links een indraaiende vrije trap nemen en legde de bal panklaar op het hoofd van Van Zalen, die zuiver binnenkopte via de binnenkant van de paal: 3-3 en het leek alsof WDS nu ‘los’ was. Na iets meer dan een uur spelen een assist van Levi van Beckhoven. Zijn voorzet kwam bij Abdul Avci die zijn derde van de middag tegen de touwen schoot, 3-4 en Neerlandia leek rijp voor de sloop. Twee keer de lat, eenmaal de keeper uitstekend reddend op een schot van Tolenaars en diverse voorzetten die net te scherp waren of niet aankwamen: dan is het wachten op een moment van niet scherp zijn.

Een vrije bal werd niet goed aangenomen waardoor het een ingooi werd voor Neerlandia. WDS dat niet goed stond, de bal voor de voeten van Thomas Koevoets, die de bal niet weg wist te werken en Joas Lijndens die slechts een fractie van de seconde nodig heeft. Voldoende ingrediënten om de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken. Wederom een gelijke stand met nog vier minuten op de klok.
Bijna direct vanaf de aftrap kans nummer zoveel. Abdul Avci werd weer weggestuurd over rechts. Zijn lage voorzet kon niet gepromoveerd worden tot een doelpunt door Bayram Avci en Levi van Beckhoven. En zo verloor WDS twee punten in Dorst in de strijd om een ticket voor de nacompetitie om promotie.

“Echt weer een rare WDS-middag. Na 22 minuten 0-2 voor en tegen tien man. Dan zou je normaal gesproken zeggen dat de wedstrijd binnen is. Maar als je dan drie man voor rust moet wisselen voor twee spelers die al 70 minuten in de benen hadden, dan is dat gewoon klote. De tweede helft keihard geknokt, maar onvoldoende resultaat. We zullen echt veel zakelijker moeten worden. In zowel het benutten van kansen, als simpel voetballen en makkelijke keuzes maken bij verdedigen. Voetbal is een spel van fouten, maar als je, met alle respect, zeven goals tegen krijgt in twee wedstrijden tegen Neerlandia dan doe je met z’n allen toch iets niet goed. Het wordt nu afwachten wat de concurrentie volgende week doet. We doen zowel in de tweede periode als in de algehele stand nog volop mee, maar tegen VCW, SAB en Gesta moet het echt anders”, waarschuwde WDS-coach Martijn van Wanrooy na afloop toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

Neerlandia ’31 – WDS ’19 4-4 (3-2)
0-1 en 0-2 (pen.) Abdul Avci, 1-2, 2-2 en 3-2 Neerlandia ’31, 3-3 Quinten van Zalen, 3-4 Abdul Avci, 4-4 Neerlandia ’31.