Datum: zondag 2 juni 2019, 15:37 - Auteur: Redactie

Abdul Avci knalt WDS naar volgende ronde nacompetitie

WDS ‘19 kwalificeerde zich zondag bij GSBW voor de volgende ronde van de nacompetitie om promotie. Held van de dag was wederom spits Abdul Avci (foto, rechts).

De omstandigheden waren niet ideaal in Goirle, de warmste dag van het jaar en dan op kunstgras spelen. En het werd er niet koeler op toen aanvoerder Kevin Keehnen uitgleed en de thuisclub kans bood de score te openen. Daarna had GSBW nog wel de kans op de 2-0, maar die misten ze. Hierna zijn de bezoekers uit de Haagse Beemden niet meer in de problemen geweest.

in de eerst helft vielen niet echt grote kansen te noteren op een schot van Mihayrick Hieronimus na. Het was moeilijk voetballen met de hitte en het kunstgras, maar in de tweede helft vanaf de 60ste minuut pakte WDS de overhand en scoorde ongeveer rond de 70ste minuut de 1-1 via goed door lzetten van Koen van Kleef, die de bal op Abdul Avci speelde en hem mooi kon binnen werken. Hierna kwamen we totaal niet meer in de problemen en was het wachten op de tweede goal van de Babyblauwen.

Beide partijen hadden nog steeds extreem veel last van de hitte. Uiteindelijk via een mooie aanval die wederom Van Kleef opzette, kwam de bal bij Bayram Avci, die hem geweldig voorgaf op zijn broertje Abdul Avci, die hem heerlijk binnenkopte: 1-2. Hierna liep iedereen op zijn laatste benen en was het zaal om veel proberen te drinken. Uiteindelijk had WDS nog kansen om verder uit te lopen naar misschien wel 1-3, maar deze kansen werden niet verzilverd.

“Ik ben enorm trots op het team dat we onder deze omstandigheden de wedstrijd over de streep hebben getrokken en er met zijn allen voor blijven zijn gaan, credits naar Koen van Kleef, die een geweldige inval beurt had”, aldus captain Keehnen tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop. De ploeg van coach vertrekkend Gijs Smulders speelt op maandag 10 juni bij zondag derdeklasser OVC ‘26 voor een plek in de finale om een ticket voor de derde klasse. De datum zou dan worden 18 juni, maar zover is het nog niet.

GSBW – WDS ‘19 1-2 (1-0)
1-0 GSBW, 1-1 en 1-2 Abdul Avci.