Datum: zondag 12 mei 2024, 17:45 - Auteur: Redactie

Acht goals voor Beek Vooruit tegen nietig FC Engelen

In de strijd tegen degradatie deed Beek Vooruit zondag in 2C wat het moest doen. Thuis tegen FC Engelen werd bijna de dubbele cijfers bereikt door de ploeg van coach Jack Sweres.

“Als we deze niet hadden gewonnen, hadden we net zo goed gelijk naar de derde klasse kunnen gaan”, was de veelzeggende quote van Bas Frijters. De geblesseerde verdediger die afscheid neemt van het eerste, zat naast de hoofdcoach op de bank en zag hoe Beek Vooruit deed wat het moest doen. Joost Schalk opende het bal en toen ging het allemaal vanzelf. Loek Schalk met een hattrick, Pieter van Opstal met een dubbelslag en ook Wouter Smits en Nils Nagelkerke pikten een doelpuntje mee op sportpark de Heikant, waar de zon scheen en het goals regende dus.

“Volgens mij bestond het team van FC Engelen voornamelijk uit jeugdspelers, maar dit is gewoon een prima overwinning. De uitslag had nog groter kunnen zijn, maar de tussenstand in combinatie met het weer gaf ook geen reden om extra hard door te gaan. Overigens is ons tweede team voor de tweede keer op rij kampioen geworden, dus het was al met al een extra mooie dag”, zo besloot de routinier tegenover Voetbalinbreda.nl. Om de nacompetitie te ontlopen moeten de oranjehemden vier punten goedmaken in twee duels, dus ze hebben het niet in eigen hand.

Beek Vooruit – FC Engelen 8-0 (4-0)
1-0 Joost Schalk, 2-0 Loek Schalk, 3-0 Wouter Smits, 4-0 en 5-0 Loek Schalk, 6-0 Pieter van Opstal, 7-0 Nils Nagelkerke, 8-0 Pieter van Opstal.