Datum: zondag 5 maart 2023, 18:31 - Auteur: Redactie

Advendo baalt van puntenverlies tegen De Schutters

Bijna. Bijna boekte Advendo zondagmiddag zijn tweede overwinning van het seizoen. In 5A kwam De Schutters goed weg en eindigde het kelder-duel onbeslist.

De enige zege van het seizoen bij DEVO van tijdens de eerste seizoenshelft is het enige waarop de rood-witten kunnen teren. Thuis tegen De Schutters, dat slechts een plek boven Advendo staat op de ranglijst, had het gemoeten en zeker gekund. Het was topschutter Kendrick Cecilia die werd gelanceerd door Ramzi Talouka en op randje buitenspel de ruststand op 1-0 bepaalde.

In de tweede helft was het overleven voor De Schutters. De gastheren uit Breda-Noord stapelden kans op kans, maar scoorden niet en kregen een dure rekening gepresenteerd van de bezoekers uit Stampersgat: 1-1. Tot overmaat van ramp schoot Guiliano Aparaschivei nog een vrije trap tegen de paal in de laatste minuut, waardoor de formatie van coach Omid Chaab wederom baalde.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met doelpuntenmaker Cecilia (foto). “We hebben een goede pot op de mat gelegd, maar we misten teveel kansen. Er zat meer in voor ons, maar we zijn daarentegen ook blij dat we weer een punt hebben kunnen pakken. Volgende week bij hekkensluiter TPO gaan we voor de volle drie punten”, beloofde de spits beterschap.

Advendo – De Schutters 1-1 (1-0)
1-0 Kendrick Cecilia, 1-1 De Schutters.